Festivals en eigen producties

We zijn niet alleen een presenterend podium, maar organiseren en (co)produceren ook zelf festivals en producties.

TakeRoot

TakeRoot

Het muziekfestival TakeRoot is als een verrassende reis door Amerika van nu en toen. Tijdens het festival zie je een smeltkroes van stromingen zoals: blues, rock, country, folk, americana.

Rockit

Rockit

Rockit is een avontuurlijk festival vol versmelting van genres en stijlen, van jazz tot alternatieve rock. Het festival is vernoemd naar de grote hit van Herbie Hancock. Avontuurlijk, grensoverschrijdend, progressief. Rockit is een co-productie.

Rhythm & Blues Night

Rhythm & Blues Night

De Rhythm & Blues Night brengt al bijna drie decennia topacts uit de internationale blues, roots en Rhythm ‘n’ Blues onder één dak.

My First Festival

My First Festival

En wat is er nu leuker dan het eerste festival van je peuter, kleuter of tiener samen met het hele gezin te beleven? My First Festival is voor alle kinderen tussen 2 en 12 jaar, en natuurlijk ook voor hun (groot)ouders, vriendjes en buren.

Stadspark Live

Stadspark Live

Stadspark Live – een coproductie van Mojo en SPOT – staat garant voor een heerlijke middag en avond genieten van muziek in het Stadspark, samen met vrienden of familie. De eerste editie in 2019 met o.a. Sting, Anouk, Tom Odell, The Specials, Daniel Lohues, Ronnie Flex en vele anderen was strak uitverkocht.

De Wijk de Wereld

De Wijk de Wereld

De Wijk De Wereld duikt ieder jaar samen met een club van professionele theatermakers een wijk in van Groningen en een dorp in de provincie. Het theater een week lang het buurthuis van de wijk! De Wijk De Wereld is een samenwerkingsproject van Stichting De Wijk De Wereld en SPOT Groningen.
>Meer info

Ode

Ode

De provincie Groningen telt vele prachtige, soms eeuwenoude kerken. Tijdens ODE, een initiatief van Stichting Oude Groninger Kerken en SPOT Groningen, vormen ze het decor voor een serie sfeervolle concerten.
> Meer info

Dutch Delight

Dutch Delight

Onder de titel Dutch Delight presenteert SPOT Groningen een nieuwe serie concerten. Lara Harbers interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de allermooiste klassieke muziek.

De Salon

De Salon

De Salon is een serie van SPOT Groningen. Twee uur lang (plus pauze) vertolken gerenommeerde musici in een ontspannen setting de mooiste klassieke werken en journalist en presentator Jellie Brouwer gaat in gesprek met boeiende gasten. De grote zaal van De Oosterpoort wordt volledig omgetoverd tot een grote, sfeervol ingerichte huiskamer, waar je geniet van een huiskamerconcert en talkshow ineen.