Vacature: huismeesters

Vacature

Huismeesters (m/v/x)

Ben jij die gastheer/-vrouw met technisch inzicht die indien mogelijk zelf de storingen oplost, want ’the show must go on’. Hou je van entertainment en werk je graag in een bijzondere omgeving? Dan is deze functie iets voor jou. SPOT zoekt namelijk 3 nieuwe huismeesters!

JOUW TAKEN

Als huismeester begin jij je werkdag in één van de gebouwen van SPOT.

 • Jij bent de gastheer/-vrouw voor onze artiesten en bezoekers en ziet wanneer er een (technische) storing is en lost dit, indien mogelijk, zelfstandig op. Je controleert bijvoorbeeld noodverlichting, brandspullen en AED-apparaten. Kom je een storing tegen? Overdag kan je de hulp van de technische dienst inschakelen, maar in het weekend, de avond of nacht, ben jij degene die het probleem zo goed mogelijk probeert op te lossen want ‘the show must go on’!
 • Daarnaast maak jij vergaderzalen klaar, inclusief het installeren van de audiovisuele apparatuur. Jij zorgt voor de inrichting van publieksgebieden en kleedkamers en houdt het gebouw en de omgeving opgeruimd. En is er een interne verhuizing? Dan richt jij, samen met de gebouwbeheerder de werkplek in.
 • In de Bedrijfshulpverlening heb jij een leidende rol als ploegleider en ben je medeverantwoordelijk voor orde, netheid en veiligheid in de gebouwen en op de terreinen.
 • Ook worden er bij SPOT allerlei materialen, producten en pakketten bezorgd. Als huismeester neem jij dit in ontvangst en zorgt dat het bij de juiste persoon wordt afgeleverd. Afval, materialen en vragen van leveranciers coördineer jij.
 • Wanneer het evenement voorbij is en de bezoekers en artiesten zijn vertrokken, dan ben jij degene die het gebouw afsluit.
SPOT Technicus

SPOT Groningen is er voor iedereen die van podiumkunsten houdt. Van muziek, toneel en cabaret tot dans. Met een gevarieerd aanbod voor een divers publiek brengen we ontmoetingen van betekenis tot stand. Jaarlijks organiseren we ca. 650 voorstellingen, concerten, festivals, educatieve en zakelijke bijeenkomsten voor ca. 350.000 bezoekers. Dat doen we o.a. in De Oosterpoort, de Stadsschouwburg, de Lutherse Kerk, de USVA, op de drafbaan en verschillende kerken in de provincie. We hechten er aan, goed te weten wat we doen en voor wie.

Bij SPOT werken ongeveer 85 mensen in vaste dienst, ondersteund door ruim 100 freelancers en uitzendkrachten. We zijn een lerende organisatie en werken nauw samen met het onderwijsveld. We vinden het belangrijk dat ons bedrijf een afspiegeling is van onze omgeving en streven ernaar een organisatie te zijn waar zoveel mogelijk verschillende perspectieven samenkomen en waar iedereen zich welkom voelt.

Als huismeester maak je deel uit van de facilitaire afdeling van SPOT, samen met ongeveer 20 andere collega’s. Je werkt in De Oosterpoort en de Stadsschouwburg. Ook vindt er af en toe programmering buiten deze gebouwen plaats, bijvoorbeeld in één van de Groninger kerken. Omdat de gebouwen 7 dagen per week open zijn, variëren de werktijden en werk je in een 3-weeks cyclisch rooster. Dat kan zowel overdag, ’s avonds, ‘s nachts als in het weekend zijn.

JE PROFIEL

 • mbo- werk en denkniveau;
 • ervaring met technische werkzaamheden en minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • in het bezit van een rijbewijs B en bij voorkeur E;
  in het bezit van een BHV en ploegleiders certificaat of bereid dit te halen;
 • kennis van klimaatbeheersystemen en werkorder-administratie of bereid dit te leren middels een interne training;
 • je bent bereid om op onregelmatige tijden en in het weekend te werken;
 • Engels kunnen spreken en lezen;
 • voor jou is het geen probleem om tijdens je werkdag 10 tot 15 km te lopen en zware objecten van ong. 25 kilo te verplaatsen. Uiteraard binnen de regels van de Arbowet.

WAT WIJ BIEDEN

 • afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van maximaal €3.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functionele schaal 6, HR21 medewerker locatie IV);
 • een jaarcontract met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% boven op je salaris waarbij je kunt kiezen voor een jaarlijkse of maandelijkse uitbetaling;
 • een werkweek van 32 uur;
 • de mogelijkheid tot persoonlijke groei via ons digitale forum ‘Groningen leert’;
 • we hebben een actieve jongerenvereniging voor ambtenaren tot en met 36 jaar en uiteraard een personeelsvereniging;
 • een telefoon, iPad of een laptop.

SOLLICITEREN?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met
Henk Doesburg, hoofd facilitaire zaken, telefoonnummer 0653815589. Bereikbaar van maandag tot donderdag, tussen 08.00 tot 17.00 uur.

Reageren kan tot en met maandag 1 april 2024 via de sollicitatiebutton onderaan de vacature op Werken bij Groningen. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op dinsdag 9 april of woensdag 10 april 2024. Het maken van een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven waarbij, voorrangs- en interne kandidaten van de gemeente Groningen voorrang hebben.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld in verband met vaste samenwerkingspartners.