SPOT/Thuis – Toneel

SPOT/Thuis

De mooiste toneelvoorstellingen vanaf je luie stoel.

Myron Hamming in de Stadsschouwburg Groningen

Myron Hamming in de Stadsschouwburg Groningen

De Groningse dichter en spoken word artiest Myron Hamming brengt in het decor van de lege Stadsschouwburg Groningen een prachtige ode aan het publiek, de makers, de spelers en het theater. “Dit is voor de vreemden op het hout, die de legendes werden van je mooist beleefde avonden.”

> Bekijk de prachtige video hier. 

Peachez van Toneelgroep Maastricht

Peachez van Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht heeft besloten om de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters te stoppen en de voorstelling in december live via Zoom te spelen. Door de voorstelling live via het online platform Zoom te spelen, maakt het gezelschap het mogelijk dat iedereen de voorstelling toch kan zien. Peachez speelt live via Zoom van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 december en van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 december om 20.00 uur. De toegang is gratis, een donatie is welkom. Reserveer hier gratis voor de online voorstelling.

Alice in Wonderland door ITA

Alice in Wonderland door ITA

Internationaal Theater Amsterdam en Het Parool brengen Alice in Wonderland. Een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – donkere dagen. Met acteurs van ITA en bijzondere gastacteurs, o.a. Nasrdin Dchar, Noortje Herlaar, Paul de Leeuw, Pierre Bokma en Wende Snijders. Bekijk de afleveringen hier.

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is het woord aan Groninger Marcel Hensema.

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is de beurt aan Bien de Moor!

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

Voor verhalen van nu ontmoeten 1 regisseur, 1 schrijver en 1 acteur elkaar op 1,5 meter. Ze produceren in 1 dag een nieuw verhaal. Spuug is een tekst van schrijver Jibbe Willems, gebracht door actrice Jade Olieberg.
> Bekijk #TROOSTPOOL hier

Lees een toneeltekst

Lees een toneeltekst

Even geen toneel kijken, maar wel toneel lezen! De Nieuwe Toneelbibliotheek heeft een online-archief met ruim 650 toneelteksten. Van Ilja Leonard Pfeiffer tot Rik van den Bos en alles ertussenin.

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen.
> Bekijk hier De Wereld Volgens John

Lees mee met de NNT-leesclub

Lees mee met de NNT-leesclub

Ben jij al begonnen aan die stapel boeken die je altijd al wilde lezen? Nu heb je geen excuus meer om niet veel te gaan lezen. Als je een zetje in de rug kunt gebruiken en graag samen wilt lezen kan dat met het Noord Nederlands Toneel. Wordt lid van de NNT-Leesclub!
> Meld je aan voor de facebookgroep NNT Leesclub en lees mee.

Theater podcasts

Theater podcasts

Meer zin in luisteren dan in kijken? Podcasts voor theaterliefhebbers zijn onder meer Tekst uit de la, de Bitch en de Hoer, De Theaterpodcast en De Theaterether.  Allemaal te vinden via de gebruikelijke podcastkanalen.

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

The Nation is een theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. De elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Er volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.
> Bekijk The Nation