SPOT/Thuis – Toneel

SPOT/Thuis

De mooiste toneelvoorstellingen vanaf je luie stoel.

Salam van NITE

Salam van NITE

Ons huisgezelschap NITE in DONDERDAGVERWONDERDAG. Salam is een voorstelling over Abraham (Jack Wouterse) die moet kiezen wie zijn erfgenaam wordt: Izaak of Ismael. En daarmee het verhaal van een eeuwenoud, religieus en maatschappelijke conflict, teruggebracht tot menselijke verhalen over liefde, spijt, jaloezie en pijn.

> Bekijk de voorstelling Salam hier

Niemand is hier eenzaam-podcast van De Peergroup en Jonge Harten

Niemand is hier eenzaam-podcast van De Peergroup en Jonge Harten

Jonge Harten Festival en De Peergroup Locatietheater Noord-Nederland maakten samen de voorstelling Niemand is hier eenzaam over de impact van eenzaamheid onder jongeren en ouderen. Vanwege het coronavirus is een deel van de tour nu afgelast. Nu hebben ze Niemand is hier eenzaam-podcast gemaakt. De voorstelling, maar dan thuis in je oren.
> Beluister de podcast hier

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is het woord aan Groninger Marcel Hensema.

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is de beurt aan Bien de Moor!

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

Voor verhalen van nu ontmoeten 1 regisseur, 1 schrijver en 1 acteur elkaar op 1,5 meter. Ze produceren in 1 dag een nieuw verhaal. Spuug is een tekst van schrijver Jibbe Willems, gebracht door actrice Jade Olieberg.
> Bekijk #TROOSTPOOL hier

Lees een toneeltekst

Lees een toneeltekst

Even geen toneel kijken, maar wel toneel lezen! De Nieuwe Toneelbibliotheek heeft een online-archief met ruim 650 toneelteksten. Van Ilja Leonard Pfeiffer tot Rik van den Bos en alles ertussenin.

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen.
> Bekijk hier De Wereld Volgens John

De Verleiders online

De Verleiders online

Dit seizoen was de voorstelling van De Verleiders Female nog te zien in Stadsschouwburg. Eerdere voorstellingen van De Verleiders worden vanaf nu online gepubliceerd. Topacteurs brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van het bedrijfsleven.
> Bekijk hier de voorstellingen van De Verleiders

Lees mee met de NNT-leesclub

Lees mee met de NNT-leesclub

Ben jij al begonnen aan die stapel boeken die je altijd al wilde lezen? Nu heb je geen excuus meer om niet veel te gaan lezen. Als je een zetje in de rug kunt gebruiken en graag samen wilt lezen kan dat met het Noord Nederlands Toneel. Wordt lid van de NNT-Leesclub!
> Meld je aan voor de facebookgroep NNT Leesclub en lees mee.

Turks Fruit van Hummelinck Stuurman

Turks Fruit van Hummelinck Stuurman

De bejubelde theatervoorstelling Turks Fruit van Hummelinck Stuurman uit 2019 naar het beroemde boek van Jan Wolkers uit 1969. Het ultieme liefdesverhaal uit de Nederlandse literatuur. Nu gratis te zien via YouTube.
> Bekijk Turks Fruit

Ivo van Hove brengt dagelijks 'De Decamerone'

Ivo van Hove brengt dagelijks 'De Decamerone'

Acteurs van het ITA-ensemble in samenwerking met Het Nationale Theater lezen dagelijks een verhaal uit Boccacio’s De Decamerone. Het boek draait om tien jonge mensen die vanwege de pestuitbraak in Florence twee weken lang op het Toscaanse platteland in quarantaine zitten. Elke avond – behalve op vrijdag en zaterdag – vertelt ieder van hen een verhaal.Van Hove: “We gaan zo lang door totdat we uit deze crisis zijn. We hebben honderd dagen te gaan, langer mag het echt niet duren.”
> Bekijk De Decamerone

Theater podcasts

Theater podcasts

Meer zin in luisteren dan in kijken? Podcasts voor theaterliefhebbers zijn onder meer Tekst uit de la, de Bitch en de Hoer, De Theaterpodcast en De Theaterether.  Allemaal te vinden via de gebruikelijke podcastkanalen.

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

The Nation is een theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. De elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Er volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.
> Bekijk The Nation

Woiski vs. Woiski van Orkater

Woiski vs. Woiski van Orkater

Woiski vs. Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek. Afgelopen september was de voorstelling van Orkater nog te zien in de Stadsschouwburg Groningen. Nu te zien vanaf je bank.
> Bekijk Woiski vs. Woiski