SPOT/Thuis – Toneel

SPOT/Thuis

De mooiste toneelvoorstellingen vanaf je luie stoel.

Oostpool Stream

Oostpool Stream

De komende tijd streamt Toneelgroep Oostpool wekelijks een voorstelling live vanuit Arnhem voor bij jou thuis op de bank.

Via Oostpool Stream maak je mee wat er op dat moment live in Huis Oostpool gespeeld wordt. Net als bij een theaterbezoek beginnen de voorstelling op tijd en hebben we allemaal dezelfde ervaring op hetzelfde moment. Nieuwe projecten, klassiekers, recente pareltjes uit het Oostpool-repertoire als Laura H. en de paradehit Alles wat liefde is staan op het programma. Maar ook voorstellingen van jonge talenten Ruben Chi en Arnhemse Meisjes van De Nieuwe Oost, de première van Echo van TgEcho en De Nieuwe Laura van Laura van Dolron komen aan bod. Elke week een voorstelling die het hart sneller laat kloppen. Zo probeert Oostpool een beetje van de magie van het theater te vangen. Want dat verdient het publiek. Vrijdag 19 februari gaat Oostpool Stream van start met Het Hele Verhaal │ Lovestory.

> Bekijk hier de livestreams

NDT: Shadow's Whispers

NDT: Shadow's Whispers

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari zendt NDT de voorstelling van Shadow’s Whispers live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit via hun website. Het publiek is van harte welkom online in NDT’s digitale theaterzaal, via een livestream thuis in de eigen huiskamer.

> Tickets en meer informatie over Shadow’s Whispers

ITALive: Romeinse tragedies

ITALive: Romeinse tragedies

In Romeinse tragedies hebben Ivo van Hove en Jan Versweyveld een unieke arena gecreëerd waarin Shakespeare meer dan ooit spreekt over onze tijd en het politieke spel in al zijn facetten. De drie Romeinse tragedies onthullen alle politieke spelletjes. Coriolanus vindt plaats tijdens de opkomst van de Romeinse Republiek. Julius Caesar verwerft macht omdat hij daarentegen virtuoos is in het manipuleren van de massa. In Antonius & Cleopatra raken de wereldpolitiek en de hartstochtelijke liefde tussen de Romeinse Antonius en de Egyptische Cleopatra met elkaar verweven.

> Meer informatie over Romeinse Tragedies
Theaterfilm Oom Wanja van NITE

Theaterfilm Oom Wanja van NITE

De succesvolle theaterfilm Oom Wanja is de hele maand februari on demand te zien in het NITE HOTEL. Bij Oom Wanja is het buiten crisis. Binnen in een verlaten theater wacht een groep acteurs op de komst van publiek. Als de spanning niet meer te verdragen is, en de wereld van crisis te dichtbij komt, besluiten de acteurs te ontsnappen in het oude verhaal van de Russische schrijver Tsjechov.

>Koop kaarten (à €7,50) voor Oom Wanja

De Verleiders - de podcast

De Verleiders - de podcast

In De Verleiders – de podcast spreken theatermakers en ‘Verleiders van het eerste uur’ Tom de Ket en George van Houts met uiteenlopende gasten over de thema’s uit hun nieuwste voorstelling Pandepaniek: het geldstelsel, inkomensongelijkheid, belastingontduiking en de moraal van de rijkste 0,01% ter wereld.

> Beluister de podcast van De Verleiders hier. 

Backstage Friday

Backstage Friday

Neem een kijkje achter de schermen bij SPOT Groningen. Twee keer per maand uploaden we een nieuwe Backstage Friday. Een video met een verhaal over De Oosterpoort, de Stadsschouwburg en onze artiesten. Deze week is onze theatermarketeer Paulien aan het woord. Zij neemt je mee in de backstage experience van de artiesten in de Stadsschouwburg.

> Bekijk de nieuwe Backstage Friday video hier.

Myron Hamming in de Stadsschouwburg Groningen

Myron Hamming in de Stadsschouwburg Groningen

De Groningse dichter en spoken word artiest Myron Hamming brengt in het decor van de lege Stadsschouwburg Groningen een prachtige ode aan het publiek, de makers, de spelers en het theater. “Dit is voor de vreemden op het hout, die de legendes werden van je mooist beleefde avonden.”

> Bekijk de prachtige video hier. 

Peachez van Toneelgroep Maastricht

Peachez van Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht heeft besloten om de tournee van Peachez in de Nederlandse theaters te stoppen en de voorstelling in december live via Zoom te spelen. Door de voorstelling live via het online platform Zoom te spelen, maakt het gezelschap het mogelijk dat iedereen de voorstelling toch kan zien. Peachez speelt live via Zoom van dinsdag 1 tot en met donderdag 3 december en van dinsdag 8 tot en met donderdag 10 december om 20.00 uur. De toegang is gratis, een donatie is welkom. Reserveer hier gratis voor de online voorstelling.

Alice in Wonderland door ITA

Alice in Wonderland door ITA

Internationaal Theater Amsterdam en Het Parool brengen Alice in Wonderland. Een meeslepend avontuur dat ons even kan doen wegdromen in deze – ondertussen ook letterlijk – donkere dagen. Met acteurs van ITA en bijzondere gastacteurs, o.a. Nasrdin Dchar, Noortje Herlaar, Paul de Leeuw, Pierre Bokma en Wende Snijders. Bekijk de afleveringen hier.

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Thuisblijven met.... Marcel Hensema

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is het woord aan Groninger Marcel Hensema.

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Thuisblijven met.... Bien de Moor

Lege theaters, stille concertzalen: sinds donderdag 12 maart zitten de deuren op slot. In plaats van het publiek te vermaken met mooie, aangrijpende, grappige en ontroerende voorstellingen en concerten, zitten artiesten zoals bijna iedereen in thuisquarantaine. Hoe beleven zij de situatie? Deze week is de beurt aan Bien de Moor!

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

#TROOSTPOOL | Verhalen van Nu | Spuug

Voor verhalen van nu ontmoeten 1 regisseur, 1 schrijver en 1 acteur elkaar op 1,5 meter. Ze produceren in 1 dag een nieuw verhaal. Spuug is een tekst van schrijver Jibbe Willems, gebracht door actrice Jade Olieberg.
> Bekijk #TROOSTPOOL hier

Lees een toneeltekst

Lees een toneeltekst

Even geen toneel kijken, maar wel toneel lezen! De Nieuwe Toneelbibliotheek heeft een online-archief met ruim 650 toneelteksten. Van Ilja Leonard Pfeiffer tot Rik van den Bos en alles ertussenin.

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

De Wereld volgens John van Het Nationale Theater

Een voorstelling, gebaseerd op verhalen uit Duindorp, over Jan K., een doodgewone Haagse jongen die vecht voor zijn vreugdevuur, zijn buurt en zijn waardigheid. In het stuk werd het vreugdevuur door de burgemeester verboden en brak in Duindorp de pleuris uit. Met fatale gevolgen.
> Bekijk hier De Wereld Volgens John

Lees mee met de NNT-leesclub

Lees mee met de NNT-leesclub

Ben jij al begonnen aan die stapel boeken die je altijd al wilde lezen? Nu heb je geen excuus meer om niet veel te gaan lezen. Als je een zetje in de rug kunt gebruiken en graag samen wilt lezen kan dat met het Noord Nederlands Toneel. Wordt lid van de NNT-Leesclub!
> Meld je aan voor de facebookgroep NNT Leesclub en lees mee.

Theater podcasts

Theater podcasts

Meer zin in luisteren dan in kijken? Podcasts voor theaterliefhebbers zijn onder meer Tekst uit de la, de Bitch en de Hoer, De Theaterpodcast en De Theaterether.  Allemaal te vinden via de gebruikelijke podcastkanalen.

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

Theaterthriller 'The Nation' van Het Nationale Theater

The Nation is een theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. De elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Er volgt een zoektocht langs alle lagen van de maatschappij, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers met ieder hun eigen belangen.
> Bekijk The Nation