SPOT/Thuis

Omdat jij niet naar ons toe kan, brengen we de muziek naar jou. Hier vind je interessante docu’s, de beste concerten en meer!

Spinvis - Live in Vaticaan

Spinvis - Live in Vaticaan

Begin oktober kwam Spinvis met een nieuw album 7.6.9.6. Om dat te vieren heeft 3FM een bezoekje gebracht aan zijn studio Het Vaticaan. Eric de Jong, het brein achter Spinvis geeft een uniek optreden met hits als Bagagedrager en Artis. Elk nummer heeft een speciale uitvoering gekregen. Zo speelt hij Hallo Maandag met rapper Freez. Een must see voor elke Spinvis fan en om er alvast in te komen voor zijn dubbeldate in de Stadsschouwburg.

> Bekijk het concert

The Vices - Live at the Theatre

The Vices - Live at the Theatre

Onze lege gebouwen zijn de ideale setting voor een videoclip. Zo namen The Vices hun EP ‘Live at the Theatre’ op in een lege Stadsschouwburg! Het leverde prachtige beelden op: “We wilden iets speciaals en passends doen met Boy en besloten dat een versie met piano, strijkers en zang in een prachtige lege Stadsschouwburg perfect zou zijn.

> Bekijk het concert

The Teskey Brothers - Live at The Forum Documentary

The Teskey Brothers - Live at The Forum Documentary

Neem een flinke scheut old school Motown en voeg daar een snufje rauwe soul en blues aan toe en je hebt het geluid van The Teskey Brothers. In deze documentaire volgen we hun backstage en nemen ze ons mee met de live-opnames van hun gelijknamige album.

> Bekijk de documentaire

Bill Laurance

Bill Laurance

De klassiek geschoolde toetsenist, multi-instrumentalist, componist en producer Bill Laurance is een van de drijvende krachten achter de gerenommeerde band Snarky Puppy, die al drie Grammy’s in de wacht wist te slepen. Ter gelegenheid van de International Jazz Day gaf hij een korte workshop over hoe hij creatief blijft tijdens de lockdown!

> Bekijk de livestream 

Steel Pulse

Steel Pulse

De motiverende boodschappen van Steel Pulse zijn prachtig gezongen, mooi gearrangeerd en effectief aangedreven door de muzikaliteit van de band. De revolutionaire reggae helden zouden eigenlijk aanstaande vrijdag in De Oosterpoort staan. Toch brengen we hun poltiek geladen roots reggae en good vibes naar jou toe!

> Bekijk het concert 

De Dijk

De Dijk

Direct was er opschudding. Gaat popgroep De Dijk ermee stoppen? Heeft zanger Huub van der Lubbe er genoeg van? Vragen bij de bioscooppremière van de documentaire ‘Hou me Vast – De Dijk’. Gelukkig weten we tien jaar later beter!

> Bekijk de documentaire

Wies

Wies

Wies heeft de perfecte combinatie gevonden tussen pop, elektronica en een rauw garagegeluid. De band won in de korte tijd van haar bestaan al de Amsterdam Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019, en debuteerde met de single ‘Soms Is Het Te Laat’.
Begin dit jaar stonden de jonge honden in De Oosterpoort tijdens Noorderslag!

> Bekijk hier het concert

Nick Mulvey

Nick Mulvey

Afgelopen mei stond Nick Mulvey bij ons in de Nieuwe Kerk. Nu het wat warmer wordt komen Nick’s lichtvoetige ritmes, blijmoedige uitstraling en wereldmuziek-invloeden nog beter tot hun recht. Check hier zijn Paste Studios session!

> Bekijk hier het concert

Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk

Matteo Myderwyk: niet in een hokje te plaatsen, noch voor een gat te vangen. Matteo’s muziek evolueert constant en zijn liveshows zijn zeer gevarieerd. Bekijk hier zijn set op het Supersonic Jazz Festival in Amsterdam!

> Bekijk hier het concert

DeWolff in Europa

DeWolff in Europa

Deze documentaire geeft een meeslepende blik achter de schermen bij de rockgroep DeWolff, die gevormd wordt door Pablo en Luka van de Poel en hun vriend Robin Piso. De documentaire kan worden beleefd als een coming of age van muzikanten, een wilde rit vol muziek, drank en calamiteiten.

> Bekijk de documentaire

Kensington

Kensington

Eerst live, toen in de bioscoop, en nu in je huiskamer te zien! Kensington zette onlangs hun complete concert in de Ziggo Dome online. “We kunnen niet naar jullie toekomen maar we kunnen jullie wel virtueel entertainen!”, aldus de mannen zelf.

> Bekijk het concert

Ableton Learning Music

Ableton Learning Music

De quarantaine is een uitgelezen moment om een hobby op te pakken! Via Ableton’s Learning Music programma kun je stapje voor stapje leren hoe je met je computer muziek kan maken. Alles wat je nodig hebt is een internetbrowser! Leer de beginselen van muziektheorie, of begin gewoon te spelen met de drumcomputer en maak zelf je eigen vette beats en gave melodieën!

> Open het programma

Christian Scott aTunde Adjuah

Christian Scott aTunde Adjuah

Afgelopen jaar mochten we Christian Scott verwelkomen op Rockit Festival met zijn eigenzinnige Stretch Music. Bekijk hier zijn eclectische optreden in de New Orleans Jazz Market, waarin hij bewijst dat jazz nog altijd “Alive and kicking” is.

> Bekijk hier het concert

Jacob Collier

Jacob Collier

Multi-instrumentalist en wonderkind Jacob Collier gaf in 2016 een concert in samenwerking met Amerikaanse muziekstudenten. Bekijk in deze Emmy-winnende documentaire de repetities, interviews met muzikanten en een kijkje achter de schermen.

> Bekijk de documentaire

Gregory Porter

Gregory Porter

Gregory Porter’s warme baritonstem komt nog beter tot zijn recht in dit intieme, akoestische Tiny Desk Concert!

> Bekijk het concert

Gallowstreet

Gallowstreet

Het Amsterdamse Gallowstreet geeft een eigenzinnige interpretatie aan wat je met blaasinstrumenten kan doen. Op het brass festival HONK in Paradiso gaven ze een explosieve live-show weg!

> Bekijk het concert

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig

Benieuwd hoe het de artiesten vergaat in quarantaine? In 24 uur met.. sluit Theo Maassen zich op met BN’ers. In deze aflevering sluit Theo zich op met Faberyayo, Willie Wartaal en Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig. Hilarische gesprekken, maar ook openhartige conversaties over de jeugd van het vocale drietal en hun drijfveren.

> Bekijk de aflevering

Marc Broussard

Marc Broussard

Marc Broussard steekt klassieke R&B, rock en soul in een nieuw jasje. Met zijn soulvolle baritonstem weet hij zijn publiek te raken, ongeacht het genre. Afgelopen november was hij nog bij ons te gast, nu brengt hij elke donderdag om 18:00 zijn solo akoestische concert naar jouw woonkamer!

> Bekijk de livestream

 

Chilly Gonzales & Kaiser Quartett

Chilly Gonzales & Kaiser Quartett

Zelfverklaard meesterpianist Chilly Gonzales is een muzikale alleskunner. Naast pianist is hij producer, rapper en zanger met diverse inspiratiebronnen als minimal music en elektronische muziek. Naast zijn samenwerkingen met Drake en Daft Punk bracht hij drie solo-piano albums uit, en een album met een strijkkwartet. In La Galerie de la Bibliothèque de Versailles brengt hij deze ten gehore met ondersteuning van het Kaiser Quartett.

> Bekijk het concert

Documentaire MEROL

Documentaire MEROL

In de documentaire ‘Lekker Met Merol’ volgen we haar in de maanden voor haar optreden in de grote zaal van Paradiso, beginnend bij EuroSonic Noorderslag in De Oosterpoort. We zien hoe ze zich -zonder platenlabel- subtiel en met een knipoog opwerkt van slaapkamermuzikant tot toonaangevende popartiest met een serieuze boodschap.
> Bekijk de documentaire

DeWolff & The Grand East

DeWolff & The Grand East

Een Corona Livestream Concert van DeWolff en The Grand East, in de Muziekgieterij in Maastricht.
> Bekijk het concert 

 

Ane Brun

Ane Brun

Ane Brun heeft haar volledige show in de Oslo Spektrum Arena online gezet. Het was een speciale one-off show die vooral uit covers bestond. Ane Brun: “So this is for everyone who wasn’t there or to you who were there and want to relive it again!”
> Bekijk het concert

Noordpool Orkest

Noordpool Orkest

Het themakanaal NPO 2 extra zal vanaf 8 april eerder opgenomen liveconcerten gaan uitzenden. Er wordt gekozen voor een brede programmering met artiesten zoals David Bowie en de Staat en muziek van componisten, zoals Bach en Mahler.

De zender trapt vanavond om 20:30 af met een registratie van het concert van Noordpool Orkest met Jose James op North Sea Jazz festival.