SPOT / Thuis – Dans

SPOT/Thuis

De meest indrukwekkende dansvoorstellingen bekijken vanuit je eigen woonkamer.

De kerstproductie van Het Nationale Ballet

De kerstproductie van Het Nationale Ballet

Laat je meevoeren in een feestelijke fantasiewereld. De kerstproductie van Het Nationale Ballet is een betoverend sprookje voor het hele gezin. Geniet op 24 december van de Notenkraker & Muizenkoning livestream.

> Voor de livestream klik hier

Het Nationale Ballet / METAMORPHOSIS

Het Nationale Ballet / METAMORPHOSIS

Laat je meevoeren door de filmopname van David Dawsons nieuwste creatie METAMORPHOSIS, een choreografisch vijfluik over ‘hoop en menselijkheid, over licht vinden in de duisternis’ op muziek van Philip Glass. Deze voorstelling is tot en met 29 oktober gratis te bekijken.

> Meer informatie over de voorstelling vind je hier

NDT / Switch '21

NDT / Switch '21

Ieder jaar organiseren de dansers van NDT 1 en NDT 2 Switch: een uniek programma volledig samengesteld door de dansers, waarvan de gehele opbrengst naar een goed doel gaat. Naast het creëren van balletten hebben de dansers zelf de leiding over de productie, fondsenwerving, marketing en communicatie.

Eerder dit jaar kon Switch ’21 wegens de maatregelen geen doorgang vinden – maar er zijn nieuwe speeldata gevonden! De voorstellingen van Switch ’21 vinden plaats op 3 en 4 juni om 20.00 uur en zijn exclusief te zien via livestreams.

> Meer informatie vind je hier

ISH Dance Collective / Rooftop Sessions

ISH Dance Collective / Rooftop Sessions

ISH Dance Collective toont haar kunsten tegen de achtergrond van de skyline van Nederlandse steden. Op 15 april diende het observatiedek van de A’DAM Toren als decor van Rooftop Sessions Chapter Four. Lucinda Wessels en Tamara Robledo Oud dansen alle regels en restricties van zich af. Tijdens de Rooftop Session staat het thema ’tijd’ centraal. Dansers Ser Sebico en Tim Jansen schitteren dan op het Forum van Groningen.

> Bekijk de Rooftop Sessions hier terug

Scapino Ballet Rotterdam / Pearl

Scapino Ballet Rotterdam / Pearl

Wervelende dans, schitterende kostuums en meeslepende muziek van o.a. Vivaldi. Het barokspektakel Pearl is een van de succesvolste voorstellingen van Scapino Ballet Rotterdam. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. Deze voorstelling is on-demand te bekijken.

> Tickets en meer informatie vind je hier

Conny Janssen Danst / FRAMED

Conny Janssen Danst / FRAMED

Bekijk vanuit huis de gloednieuwe productie van Conny Janssen Danst: FRAMED. In deze beeldend gemonteerde vertelling komen dans, filmbeelden en muziek samen om een gezamenlijke wereld te creëren.

> Tickets en meer informatie vind je hier

Dans met mij met Jan Kooijman en Igone de Jongh

Dans met mij met Jan Kooijman en Igone de Jongh

In de exclusieve tv-uitzending Dans met mij, uitgezonden tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen Digitaal, delen Ambassadeurs van de Nederlandse dans Jan Kooijman en Igone de Jongh hun liefde voor dans en gaan ze in gesprek met bijzondere gasten uit de danswereld.

> Bekijk de aflevering hier.

Online balletles van Ernst Meisner

Online balletles van Ernst Meisner

Ernst Meisner, artistiek coordinator van de Junior Company & director van de Nationaal Ballet Academie, geeft een online balletles. Dus voetjes van de vloer en dans mee!

> Doe mee met de online balletles van Ernst Meisner