Het Zuidelijk Toneel/ Nieuw Utrechts Toneel

Het Zuidelijk Toneel/ Nieuw Utrechts Toneel

Ouds en Nieuws Show 2016

Het Zuidelijk Toneel/ Nieuw Utrechts Toneel

Ouds en Nieuws Show 2016

  • Vrijdag 2 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 2 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Alternatieve oudejaarsconference
De Ouds & Nieuws Show 2016 is hét alternatief voor de oudejaarsconference! Voor het derde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. De show voert je mee langs 366 dagen nieuws, gevangen in hilarische sketches, messcherpe scènes, rauwe gedichten, satirische liedjes en aangrijpende columns. De Ouds en Nieuws Show van vorig jaar werd door de Volkskrant uitgeroepen tot de beste oudejaarsconference van 2015!

Extra informatie

Extra informatie

Kaartverkoop voor dit concert/deze voorstelling start wo 8 juni (exclusief Agenda-abonnees) en ma 13 juni (voor iedereen).

Maak kennis met Japie Jonker: Een gewone, gemiddelde, blanke Nederlandse man met een gewoon, gemiddeld, Nederlands leven. Opgevoed met het bewustzijn dat er kinderen leven onder de evenaar, die het zwaarder hebben dan hij. Doodgegooid met nieuws over rampen waar hij zelf geen slachtoffer van is. Tot 2016. Plotseling leest Japie niet langer het nieuws, maar ís hij het nieuws. Hij was op nieuwjaarsdag in Keulen, in Brussel met de aanslagen en in Turkije tijdens de couppoging. Er is voor Japie slechts één conclusie mogelijk: de gebeurtenissen op het journaal moeten wel een rechtstreeks gevolg zijn van zíjn daden, gevoelens en gedachten.

Japie Jonker, gespeeld door Mark Kraan, wordt in Groningen bijgestaan door Simone Milsdochter en Sieger Sloot.

 

“Atypische, frisse oudejaarsconference. (…) Enorme variatie, originele invalshoeken en improvisatie op hoog niveau.”

de Volkskrant over Ouds en Nieuws Show 2015

“Leuker dan De Lama’s ooit waren, scherper dan ‘Dit Was Het Nieuws’ en net zo schrijnend als het beste uit Koefnoen: gaat dat zien”

Theaterkrant over Ouds en Nieuws Show 2014