Yentl en De Boer

Yentl en De Boer

Yentl en De Boer

  • Donderdag 28 maart 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 19:15 uur: deuren Stadsschouwburg open
  • 20:15 uur: aanvang voorstelling
  • 21:50 uur : einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

Je hebt vissen die zich bij het eerste teken van gevaar diep in de modder verstoppen. Wordt er gevochten? Weg is de modderkruiper. Ingewikkelde gesprekken? Verdwenen is de vette aal. Wordt er gevraagd naar politieke overtuigingen? Dan klinken al snel de zuurstofbelletjes door de dikke derrie.

Yentl en de Boer waren tussen alle lockdowns in het theater te vinden met de veelgeprezen voorstelling De Kampvuursessies, waarmee ze hun tweede Annie M.G. Schmidtprijs wonnen en zich definitief in de kopgroep van het muzikale cabaret hebben genesteld. In 2021 maakte het duo een uitstapje naar de televisie met de vierdelige muzikale comedyserie Yentl en de Boer de Serie. Komend seizoen keren ze samen met hun muzikanten terug met Modderkruipers, een nieuwe voorstelling vol grappige en ontroerende liedjes, over het comfort van de warme blubber, terwijl de grimmige wereld juist om helden roept.

Ontroerend én walgelijk schaamteloos: Yentl en de Boer zingen alweer een prachtig cabaretconcert
– NRC ★★★★

Yentl Schieman (36) en Christine de Boer (39) vullen met gemak de grote zalen met programma’s die vrijwel volledig uit liedjes bestaan. Hun fijne combinatie van stemmen vormt ongetwijfeld een belangrijke factor in dit succes, evenals de vaak sterke liedteksten.
– Trouw ★★★★