Yentl en De Boer

Yentl en De Boer

Magie

Yentl en De Boer

Magie

  • Maandag 11 maart 2019
  • Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie

Je kent ze misschien van hun muzikale bijdragen aan RTL Late Night en Opium TV. Of van hun liedjes op de radio, van Frits Spits of via-via. Het cabaretduo wordt geprezen om de kraakheldere samenzang, sterke teksten en bizarre fantasie en ontving de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs 2014 voor het beste theaterlied (‘Ik heb een man gekend’).

Frietje Baxbier met Stoofvlees

Frietje Baxbier met Stoofvlees

In de schouwburg kun je ook lekker eten! Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke portie stoof – vlees of vega – in Groninger Baxbier met biologische frieten én een drankje naar keuze (bier, wijn of fris) in het Theatercafé. Bestel direct samen met je kaarten of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie en ijs

Warme brownie en ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie en ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.

Tijd voor de volgende stap in de grote Yentl en de Boer-saga: nieuwe liedjes, bizarre verhalen en personages. Wanneer maak je nou echt iets bijzonders mee? Ja, toen je een baby was. Toen hing er zo’n knuffel boven je bed, waar muziek uitkwam. Maar tegenwoordig? Je wilt nou eindelijk wel iets meemaken dat je even optilt boven het alledaagse. Noem het ‘Magie’.

De single ‘Meemaken of niet’ en het volledige album ‘Morph’ zijn vanaf nu te beluisteren via Spotify, Deezer en Apple Music.

“Yentl en De Boer (weten) opnieuw een uitstekende balans te vinden tussen grappig en vertederend”

★★★★ NRC

“Voorspelbaar is het geen moment. Je blijft je afvragen waar het naar toegaat. Een flauwe grap is geen doel, maar middel om te triggeren en een samenspraak ontraadt bij hen nooit in de traditionele conference van twee cabaretières die elkaar in de mond praten:„Jij spreekt mijn woord, jouw gebaren zijn de mijne, wie ben jij zonder mij…?””

★★★★★ Dagblad van het Noorden

“De verwachtingen die de titel van de voorstelling ‘Magie’ wekt worden stuk voor stuk ingelost door Yentl en de Boer.”

★★★★ De Volkskrant

“Yentl en de Boer zetten grote stap: het zijn nu volwaardige actrices.”

★★★★ Het Parool

tekst, muziek en zang: Yentl Schieman en Christine de Boer | eindregie: Michiel de Regt | tekstadvies: Yannick van de Velde