Workshop voor kinderen (7 t/m 10)

Workshop voor kinderen (7 t/m 10)

door Leen van der Meiden

Workshop voor kinderen (7 t/m 10)

door Leen van der Meiden

  • Zondag 29 oktober 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 29 oktober 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Workshop voor kinderen (7 t/m 10 jaar) door Leen van der Meiden
Muziek luister je met je oren, maar wat kun je nog meer met muziek doen? Ga je dansen, fluisteren, springen, rennen of misschien wel een stukje zingen? Alles kan gebeuren en alle variaties zijn mogelijk in een theatrale workshop waar kinderen van 7-10 jaar door middel van spel- en improvisatieopdrachten de Goldberg Variaties gaan ontdekken.

De workshop is alleen voor kinderen. U kunt kaarten bestellen à € 5,- (max. 20 kinderen)

Voorafgaand: voorstelling De Eekhoorn en de Ibis (7+)
Tijdens de Goldberg Dag kunt u gratis genieten van de voorstelling ‘De Eekhoorn en de Ibis’ door Ensemble Montage. Gezien de beperkte capaciteit is het wel noodzakelijk hiervoor kaarten te bestellen. Deze kunt u direct bij uw kaarten voor de workshop meebestellen.

‘Op een ochtend kreeg de Eekhoorn een brief van de Ibis. Het was een klein oranje velletje in een grote blauwe envelop. Eekhoorn, schrijf jij mij nog wel eens? Ibis.’
Samen met Leen van der Meiden ontwikkelde Ensemble Montage de muzikale kindervoorstelling ‘De Eekhoorn en de Ibis’ met composities van Bach en Kurtág. Twee klankwerelden, prachtig geïllustreerd door de absurde, grappige en filosofische schrijfstijl van Toon Tellegen.

Ensemble Montage bestaat uit jonge, professionele musici, die als freelancers onder andere werkzaam zijn bij het Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest en London Symphony Orchestra. Dat klassieke muziek voor iedereen is, staat als een paal boven water voor de musici. Daarom willen zij meer dan alleen de reguliere concertzalen veroveren. Op zoek naar een avontuurlijk publiek spelen ze graag daar waar klassieke
muziek niet vaak gespeeld wordt. Sinds 2014 is Ensemble Montage elke zomer te gast op het Noorderzon Festival in Groningen.