Wit Konijn Rood Konijn (livestream)

Wit Konijn Rood Konijn (livestream)

NNT/ Nassim Soleimanpour

Wit Konijn Rood Konijn (livestream)

NNT/ Nassim Soleimanpour

  • Zaterdag 13 maart 2021
  • Aanvang (online) voorstelling: 20:00 uur
  • Duur voorstelling : 50 minuten
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 13 maart 2021
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Zaterdag 13 maart 2021, precies één jaar nadat vrijwel alle theaters hun deuren moesten sluiten, wordt in dertig landen de toneelvoorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen.

Bram van der Heijden

NNT-acteur Bram van der Heijden zal in Groningen het toneel betreden om het stuk Wit Konijn Rood Konijn te spelen. Op het podium van de Stadsschouwburg Groningen ontvangt hij de tekst van het stuk in een verzegelde envelop. Hij opent ter plekke deze envelop en begint met de stapel beschreven vellen in de hand, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater.

Naast Bram van der Heijden stappen op 13 maart onder andere Pierre Bokma, Huub van der Lubbe, Nhung Dam en Theo Maassen het toneel op om het stuk Wit Konijn Rood Konijn te spelen.

Wit konijn rood konijn is een onovertroffen tekst over het subtiele spel van verwachtingen en afspraken dat elke toneelvoorstelling is.”

Theaterkrant (2010)

Nassim Soleimanpour

Ontdek thuis, via de livestream, samen met de acteur de inhoud van de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. Toen Soleimanpour weigerde om twee jaar lang te dienen in het leger, wat een voorwaarde is om een paspoort te verkrijgen, kon hij niet reizen. Via de acteur maakt hij je deelgenoot van zijn eenzaamheid en zijn verlangen om bij ons te zijn, toeschouwers in de schouwburgen overal.

Wit Konijn Rood Konijn

Wit Konijn Rood Konijn is sinds de première tien jaar geleden in meer dan 25 talen vertaald, waaronder het Nederlands en is al duizenden keren opgevoerd. En steeds door andere acteurs. Want wie het één keer gespeeld heeft, kent het stuk, en mag het niet nog een keer spelen.

Livestream

Livestream

Wit Konijn Rood Konijn wordt live gestreamd via het (gratis) programma ZOOM. Een dag voor het event ontvang je een e-mail met alle benodigde informatie. Heb je nog geen ZOOM? Je ziet hier hoe je dit programma installeert.

De kaartverkoop loopt tot vrijdag 12 maart om 12:00 uur

Tekst: Nassim Soleimanpour / spel: Bram van der Heijden, Noord Nederlands Toneel /  Initiatiefnemer: Aurora Nova Theater in Berlijn