Wim Mertens

Wim Mertens

Wim Mertens

  • Dinsdag 7 maart 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Wim Mertens is een Belgische componist, zanger en muzikant. Mertens heeft talloze concerten gegeven over de wereld. Zowel solo als met zijn ensemble. Sinds 1980 componeert Mertens muziekstukken in allerlei verschillende vormen. Van korte, toegankelijke liederen tot grote, complexe muziekstukken. Ook schrijft Mertens muziek voor verschillende settings, zo heeft hij composities gemaakt voor enkel een solo piano, maar ook voor kamermuziekensembles en symfonieorkesten. Opmerkelijk is dat Wim Mertens veel schrijft voor ongebruikelijke instrumenten: twaalf piccolo’s, tien bastrombones en dertien klarinetten. Meer dan 65 albums bracht hij uit, waaronder zijn vroege mijlpalen Vergessen en Struggle for Pleasure, waarop de klassieker Close Cover staat.

In maart 2022 bracht Mertens zijn nieuwste album Heroides uit. Heroides wordt gepresenteerd als dubbelalbum: het eerste deel voor piano en zang en het tweede deel voor een instrumentaal ensemble (violen, cello’s en een harp), aangevuld door Mertens op de piano.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer