Willem Breuker Kollektief,Loes Luca e.a.

Willem Breuker Kollektief,Loes Luca e.a.

HAPPY END

Willem Breuker Kollektief,Loes Luca e.a.

HAPPY END

  • Zaterdag 17 november 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 17 november 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Ode aan Willem Breuker
Met dit programma neemt het Willem Breuker Kollektief afscheid van zijn in 2010 overleden founding father: componist, arrangeur en bandleider Willem Breuker. De elfkoppige band brengt een bijzondere selectie uit het rijke oeuvre van Breuker. Als bijzondere intermezzo’s voert de elfkoppige band samen met Luca en Bolhuis speciaal voor deze gelegenheid gemaakte mini operaatjes uit. De libretto’s hiervoor zijn, als hommage aan Breuker, geschreven door onder anderen Vera Beths, Hans Dulfer, Leonard Frank, Freek de Jonge en Loes Luca.

“Bitterzoet einde van Breukers kleine bigband. Breuker was een geestdriftige leider van de Hollandse jazzrevolutie. De creëerlust van Breuker is altijd bewonderenswaardig geweest. Daarvan wordt flink blijk gegeven in Happy End. Steeds waren er nieuwe ideeën, materiaal met nieuwe eigenwijze nootjes.Breuker schreef op de mensen in zijn in zijn orkest, niet op de instrumentenmensenmuziek.”

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Amanda Kuyper

“Een prachtig afscheid, vol verwijzingen naar de geschiedenis van het Kollektief. Met liefde gebracht.”

★★★ Volkskrantdoor
Koen Schouten

“Strakke orkestpartijen stoeien met onverwachte wendingen, met tempowisselingen, met zorgeloos springen van de ene naar de andere muziekstijl. Maar ook met daverende soli van alle bandleden, de blazers voor de groep staand, de ritmesectie gekluisterd aan de instrumenten.”

★★★★ Jazzenzodoor
Rinus van der Heijden

“Willem Breuker tegelijk afwezig en aanwezig in deze aanstekelijke, klaterende, feestelijke, boze, nostalgische en kleurrijke muziekvoorstelling.”

★★★ De theaterkrant

spel en zang: Loes Luca en Peter Bolhuis · muziek: Willem Breuker Kollektief · regie: Matthijs Rümke
Filmbeeld: Peter van den Bos