Wereldband

Wereldband

Slapstick (Reprise)

Wereldband

Slapstick (Reprise)

  • Vrijdag 9 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 9 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Magistrale ode aan slapstick

“ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, “onwaarschijnlijk sterke vondsten”, “alles klopt tot op de millimeter” (Dagblad van het Noorden*****)

“Ongekend hoog amusementsniveau”, “modern, vernieuwend en humoristisch” (de Volkskrant*****)

Na het grote succes van vorig seizoen komt de Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd weer terug naar Groningen met SLÄPSTICK. Deze internationaal befaamde voorstelling kreeg voornamelijk vijfsterrenrecensies en sleepte ondermeer de prestigieuze Spirit of the Fringe Award binnen op het internationale Fringe Festival in Edinburgh.

In deze voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones, van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi. Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van 2 x 50 minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren ’ 20-‘30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal SLÄPSTICK!

Deze voorstelling is ook geschikt voor kinderen en anderstaligen.

Zie ook de website van Wërëldband.

“Ongekend hoog amusementsniveau”, “modern, vernieuwend en humoristisch”

★★★★★ de Volkskrant

“De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”

★★★★★ Trouw

“ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, “onwaarschijnlijk sterke vondsten”, “alles klopt tot op de millimeter”

★★★★★ Dagblad van het Noorden

“Wëreldbänd van mondiale allure”

★★★★★ Meppeler Courant

“Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod”

★★★★★ Theaterkrant

“variété op lachwekkende hoog niveau”

★★★★ NRC

Met: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman | Regie : Stanley Burleson, Karel de Rooij (regie advies) | Decor: Jacco van den Dool, Siem van Leeuwen, Ellen Windhorst | Kostuums: Jan Aarntzen