Wereldband

Wereldband

PLAYGROUND

Wereldband

PLAYGROUND

  • Vrijdag 1 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 1 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Aanstekelijke muzikale vondsten

Na een aaneenschakeling van volle zalen, lovende recensies en veelvuldig bezoek aan de sportschool, zet de WËRELDBÄND met ‘PLAYGROUND’ nog meer instrumenten, muzikale vondsten en sketches in. Kisten vol muziekinstrumenten, stuiterballen en trampolines zijn al in de vrachtwagen geladen voor een verrassende en aanstekelijke avond, van pakkend virtuoos tot wonderlijk mooi. “Veelzijdige opvolger van koningskoppel Mini & Maxi!” (De Telegraaf)

“Muzikaal is het zonder meer indrukwekkend. In de Wëreldbänd kan iedereen elk instrument bespelen en komen muziekstijlen uit alle werelddelen voorbij. Naast hun muzikale vaardigheid is ook de conditie van de leden van de Wëreldbänd bewonderenswaardig. Dat is ook wel nodig voor het Schubert-op-de-trampoline nummer of een spectaculaire act waarin in vier minuten 34 instrumenten worden bespeeld.”

★★★★ Volkskrant

“Verbazingwekkende taferelen ontlokken schaterlach aan de toeschouwers, probeer maar eens met zijn drieën touwtje te springen en nog steeds muziek te maken.”

★★★★ Week de Toren

“De Wëreldbänd heeft een geheel eigen stijl van spelen ontwikkeld. Het is muzikaal vakkundig en doorspekt met humor. (…) De muzikaliteit van het vijftal is verbluffend. Virtuoos zijn op één muziekinstrument is al bewonderenswaardig, maar zoveel verschillende instrumenten beheersen grenst bijna aan het ongelooflijke. (…) De Wëreldbänd zorgt er voor dat de toeschouwers zich geen moment vervelen.”

★★★★ Leidsch dagblad

“Het toneel is een chaos van spullen en instrumenten. En overal komt muziek uit. Van de minigitaar in de hoek tot de elektrische trein die lang de podiumrand raast. Het is het perfecte decor voor een avondje muziek en heel veel slapstick. Jaloersmakend goed zijn ze. (…) Wëreldbänd bespeelt binnen vier minuten 34 verschilende instrumenten.”

★★★★ Hermien Buis