Wende

Wende

MENS

Wende

MENS

  • Vrijdag 16 november 2018
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal
  • 17:00: Tromp open
  • 19:30: Zaaldeur open
  • 20:30: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Wende ontwikkelde zich de afgelopen jaren als een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Met een scherpzinnige stem en gezonde hekel aan hokjes en trends weet ze steeds weer te raken.

Singer/songwriter, theatermaakster, actrice, performer; Wende is het allemaal en helemaal. Met haar werk won ze talloze prijzen, waaronder twee Edisons en de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Daarnaast gebruikt Wende haar podium vooral voor uitdagende grensverleggende projecten waarbij taal, techniek en genre steeds een verrassende rol spelen.

Extra informatie

Extra informatie

Luister hier naar het nieuwe album van Wende op Spotify:

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

MENS

Wendes meest recente project MENS begon in 2017 als theaterconcert. Het uitgangspunt; hoe ben ik mens tussen allemaal mensen, in een tijd waar we meer dan ooit teruggeworpen lijken op onszelf, onze angsten en ons onvermogen om grip te krijgen op wat er om ons heen gebeurt? Tijdens haar zoektocht naar waarheden ging zij niet alleen te rade bij zichzelf, maar ook bij schrijvers als Typhoon, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg en Dimitri Verhulst. Met producers Yan en Ludowic creëerde ze op basis van deze teksten een rauw en spraakmakend tijdsbeeld met bloedspannende electrobeats en openhartige, breekbare liedjes.

De voorstelling werd begin 2018 bewerkt tot haar eerste Nederlandstalige album. Inmiddels toert MENS voor het tweede seizoen langs poppodia, festivals en geselecteerde theaters. Bovendien is Wende vanaf 2018 artist in residence bij Koninklijk Theater Carré, als eerste Nederlandse artiest ooit.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Website Wende

“MENS is soms zwarte kost, maar wie zich openstelt voor deze wonderlijke elektronische poëzie, wordt beloond met een geestverruimende, somtijds buitenaardse luisterervaring.

★★★★★ Albumrecensie AD.nl

“Het Franstalige chanson en de Nederlandse hiphop hebben meer met elkaar gemeen dan je verwacht.”

★★★★ Albumrecensie Trouw

“MENS is een reis. Die met elke luisterbeurt meer en een mooier landschap laat zien.”

Albumrecensie Mania