WArd/waRD – Ann Van den Broek

WArd/waRD – Ann Van den Broek

Pushing The Wheel

WArd/waRD – Ann Van den Broek

Pushing The Wheel

  • Vrijdag 13 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 13 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Psychedelische danstrip
Vijftien jaar geleden richtte choreografe Ann Van den Broek haar Vlaams-Nederlandse gezelschap WArd/waRD op. Sindsdien brengt ze gedurfde, vernieuwende en confronterende voorstellingen. Het prijswinnende ‘Co(te)lette’ is hiervan een goed voorbeeld, evenals het recente ‘The Black Piece’: “Van den Broek toont welk zinderend en sterk bewegingsmateriaal haar taal in huis heeft. Meeslepend en repetitief.” (de Volkskrant)
In ‘Pushing The Wheel’ staat Van den Broek stil bij dit heuglijke feit. Opgebouwd uit spontane flashbacks en flash-forwards van oud en nieuw bewegingsmateriaal. De song Jubilee Street van Nick Cave & The Bad Seeds is een belangrijk uitgangspunt voor de voorstelling. Met een cameraman – die live filmt en beelden projecteert – neemt ze de toeschouwer mee op een haast psychedelische trip, waar verleden en toekomst samensmelten in het nu.

Grand Suprise
Bezoek ‘Waltz & Infinite‘ van De Châtel sur Place in de Stadsschouwburg en probeer ‘Pushing The Wheel’ van WArd/waRD in het Grand Theatre met € 7,50 korting. Eén voorstelling in de grote zaal, de ander in het intieme Grand Theatre.
Hoe werkt het?

Grand Suprise Bezoek ‘Waltz & Infinite‘ van De Châtel sur Place in de Stadsschouwburg en probeer ‘Pushing The Wheel’ van WArd/waRD in het Grand Theatre met € 7,50 korting. Eén voorstelling in de grote zaal, de ander in het intieme Grand Theatre. Hoe werkt het?

U krijgt na uw bezoek aan de Stadsschouwburg een mail met een aanbiedingscode voor de Grand Theatre voorstelling.

“We zien de verwarring en frustratie van de mensen in het stuk. We horen ook hun ademhaling, het schuren van hun kledingstukken en het stampen en slepen van hun voeten, geluiden die door Rombouts worden gelooped, bewerkt en versterkt. Het leven is voelbaar”.

★★★★ Theaterkrant

“Alles wordt ten volle ingezet: de muziek, het geluid van het stampen, de herhalende bewegingen, live gezang door de microfoon en wisselende extreme expressies op de gezichten van de dansers. Een uitbarsting die het beste te omschrijven valt als een schizofrene trip waarin je helemaal mee kan gaan”.

 

★★★★ 8weekly

choreografie & concept: Ann Van den Broek van en met: Frauke Mariën, Jan Deboom, Louis Combeaud, Ferhat Günes, Bernie van Velzen, Frank van Schie, e.a.