Vox Clamantis

Vox Clamantis

Kerst met hemelse stemmen uit Estland

Vox Clamantis

Kerst met hemelse stemmen uit Estland

  • Donderdag 22 december 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Naast het Estonian Philharmonic Chamber Choir herbergt Estland met Vox Clamantis nog een koor van absolute wereldklasse. Tijdens dit kerstconcert betovert het ensemble je met een ijzingwekkend mooie mix van koormuziek van Pärt en eeuwenoude mystieke gregoriaanse zang.

Vox Clamantis is – hoe kan het ook anders – gepokt en gemazeld in het repertoire van landgenoot en levende legende Arvo Pärt, die met zijn muziek een breed publiek in het spirituele hart weet te raken. Ook werk van minder bekende Estse componisten is bij het gezelschap in uitstekende handen, getuige de internationaal bekroonde cd The Suspended Harp of Babel uit 2020 met religieuze muziek van Cyrillus Kreek. De opname werd door BBC Music Magazine gekozen als een van de beste klassieke albums van 2020.

IJzingwekkend mooie koormuziek en mystieke gregoriaanse zang

Tijdens dit kerstconcert betoveren de Esten je met een ijzingwekkend mooie mix van koormuziek van Pärt en eeuwenoude mystieke gregoriaanse zang. Zo hoor je onder andere Pärts Sieben Magnificat Antiphonen, miniatuurtjes voor de zeven dagen voor Kerstmis, waarin de komst van de Messias wordt bezongen. Bijzonder is ook O Holy Father Nicholas, een koorwerk dat in 2021 in première ging tijdens de opening van de nieuwe Grieks-orthodoxe St. Nicholas kerk op de Ground Zero-site van het World Trade Center, nadat het oude gebouw op 11 september 2001 volledig was verwoest.

Programma
Gregorian intro Dominus dixit
Pärt: Kleine Litanei
Gregorian antiphon O Adonai
Pärt: Sieben Magnificat Antiphonen
Gregorian offertory Ave Maria
Pärt: Which was the Son of …
Gregorian communio In splendoribus
Pärt: O Holy Father Nicholas
Gregorian antiphon Hodie Christus natus est
Pärt: Nunc dimittis

dirigent: Jaan-Eik Tulve

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer