Villagers

Villagers

Villagers

  • Zaterdag 22 oktober 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

SPOT Members hebben voorrang

Bij dit event hebben SPOT Members één uur voorrang in de kaartverkoop. Ben je member en wil je weten hoe je voorrang krijgt? > Klik dan hier
Nog geen member? > Word dan SPOT Member

Villagers was met debuutalbum Becoming A Jackal een van de grote sensaties van 2010. Drie jaar later – op vrijdag 11 januari 2013, misschien was je er wel bij – kreeg de Ierse groep het publiek in de Stadsschouwburg muisstil met hun prachtige, verhalende, ingetogen folkpopsongs. Opvolgers {Awayland} (2013) en Darling Arithmetic (2015) lagen nog redelijk in de buurt van het succesvolle debuut, maar met The Art Of Pretending To Swim (2018) begon frontman en creatief brein Conor O’Brien aan een muzikale ontdekkingsreis met als voorlopig hoogtepunt het vorig jaar verschenen, Fever Dreams.

De lockdown stelde O’Brien in staat het begin 2020 al bijna voltooide album nog eens uitgebreid te bezien en er allerlei geluidsexperimenten op los te laten: jazzy blazers, soulvolle achtergrondkoortjes, sierlijke strijkers, samples, toeters en bellen. Het resultaat is een fascinerende luistertrip, een magische wegdroomplaat, waarop de invloeden werkelijk alle kanten uitschieten. Vergeet labels als indiepop en indiefolk, dit is Villagers 2.0. “Kleurrijke psychedelische popsongs met vaak een jazzy randje – alles wat er uit San Francisco kwam op het hoogtepunt van de flower power in de jaren zestig moet ook een inspiratie zijn geweest. Het is een soort Conor in Wonderland. Maar Fever Dreams is toch vooral een aanstekelijke en fantasierijke plaat met zeer toegankelijke songs geworden, O’Briens eigen Magical Mystery Tour.” (OOR)

“De fonkelende lome folk-soul van Villagers’ nieuwste album Fever Dreams is ook hallucinant, maar dan eerder als een vrolijke paddotrip waardoor je muziek plotseling in multi-colour ervaart. (..) Een prachtig, speels album.”

3voor12