Vicefest

Vicefest

Vicefest

  • Vrijdag 25 september 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20.00 uur: Zaaldeuren gaan open
  • 20:30 uur: Mind Fuji
  • 20:50 uur: FFOOSS
  • 21:15 uur: Queen's Pleasure
  • 21:40 uur: The Vices
  • 22:10 uur: Einde concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Duik in de wondere, chaotische wereld van The Vices. Deze band heeft al laten zien dat ze creatief omgaan met de huidige omstandigheden en met deze speciale avond in De Oosterpoort wordt dit wederom duidelijk. Als eerste in Nederland organiseren ze een avond die veel weg heeft van een revue show met anderhalf uur non-stop live muziek. Naast muziek is er ook ruimte voor vintage kleding, live-zeefdrukken, speciale drank en nog veel meer. Vicefest heeft iets voor iedereen die zichzelf weer even lekker, op een veilige manier, wil laten gaan!

The Vices

The Vices hebben in 2019 een vliegende start gemaakt. Ze speelden hun eerste shows als voorprogramma van Yungblud en op Eurosonic om vervolgens naar de UK te vertrekken voor een eerste internationale tour. Met een mix van surf, pop en garage klinken ze als de liefdesbaby van Cage The Elephant en The Strokes. Dit is te horen op singles als Boy en Sly Smiled Berlin Child waarmee de band onder andere werd uitgeroepen tot 3FM Talent, 25 Popronde shows speelde en honderdduizenden streams ontving! EP Good Morning City, Now Let Me Sleep… werd samen met de bijbehorende EU tour uitgesteld naar 28 augustus.

Queen’s Pleasure

Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische, 4 piece garagerockband uit Amsterdam. Gedreven door een moorddadig en poetisch verlangen naar liefde klinkt Queen’s Pleasure als een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Een ‘Wall of Sound’, met energie voor tien, die je kan verwachten van een band is z’n late tiener jaren.

Mind Fuji

Mind Fuji neemt je mee naar een botanische droomwereld. Hun sound is een mix tussen moderne alternatieve Soul, Dreampop, Funk en Drum-‘n-bass. De band komt uit Groningen maar haalt voor deze sound inspiratie uit alle delen van de wereld. Van soundscapes uit het verre oosten tot oceanische sferen, hard rakende zanglijnen, klassieke en symfonische toetsen, diepe bassen en als kers op de taart experimentele drums. Ze volgen in de voetsporen van onder andere Eryka Badu, Hiatus Kaiyote en Flying Lotus en zetten een show neer die je nooit zult vergeten.

FFOOSS

Neem het gewoon van ons aan. Het is vrijwel onmogelijk om niet je verstand te verliezen tijdens een FFOOSS concert. Het kamikaze-duo combineert hun liefde voor popcultuur, zelfspot en onverbiddelijke garagerock zodat jij, zonder zorgen, kennis kan maken met je oer-driften. Wees dus niet verbaasd als je opeens, met ontbloot bovenlijf, midden in een cirkelpit staat. We hebben je gewaarschuwd. In februari 2020 bracht FFOOSS hun eerste EP My Life As A Teenage Wanker uit en ontving lovende kritiek van de Nederlandse media.