Vicefest 2023

Vicefest 2023

Vicefest 2023

  • Zaterdag 23 september 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30: Start concert
  • (Tijden onder voorbehoud)

Na meerdere awards, internationale tours en miljoenen streams is het tijd voor de vierde editie van ViceFest, en ook hier zetten The Vices hun stijgende lijn voort met maar liefst vier edities van het festival, verspreid over heel Europa: Naast Berlijn, Antwerpen en Londen doen de bevlogen Groningers ook hun hometown opnieuw aan!

Line-up so far:

The Murlocs

Temples

Wodan Boys

Bumble B Boy

Fat Dog

Kynsy

GINGE

Ultraflex

Duik een avond in de wondere, chaotische wereld van The Vices. Zodra je de deuren van de Oosterpoort bent gepasseerd waan je je in een plek die totaal afwijkt van de werkelijkheid, een perfecte avond in onze ogen. Op het ene moment sta je uit je dak te gaan bij een garage punk band uit de UK, en een half uur later ben je aan het spacen bij een Amerikaanse psych groep om vervolgens geëmotioneerd te raken door een singer-songwriter. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook ruimte voor een bioscoop, een markt vol met vintage kleding, vinyl, live-zeefdrukken, circusachtige attracties en nog veel meer!

The Murlocs
Het vijfkoppige The Murlocks brengt hun blend van countryrock en garagerock-punk naar de aankomende editie van ViceFest. Het nieuwe album Calm Ya Farm barst van de soulverzachtende melodieën en losse grooves, waarbij ruimte is voor elk bandlid om eigenzinnige impulsen te volgen.

Temples
de Britse neo-psychedelische band Temples weet het klassieke pop-vakmanschap te combineren met een trippy retro-aanpak en schuwt daarbij niet om de grenzen van hun eigen genre op te rekken. Op het nieuwe album Exotico schildert de band muzikale vergezichten met melodieuze watervallen en contemplatieve lyrics. Een must-see voor liefhebers van psych-rock!

Wodan Boys
Wodan Boys is een gruizige gitaarband met peper in de reet. Recht toe recht aan, high energy rockmuziek, daar gaat het om bij de Hagenezen. Ze zijn niet veganistisch, hebben geen moeilijke jeugd gehad en zijn zich er terdege bewust van dat we allemaal op hetzelfde zinkende schip zitten.

Bumble B. Boy
De meest verwarrende festivalsensatie van 2023. Ergens tussen de Teletubbies, een paniekaanval en de artrock van XTC zit Bumble B. Boy. De gefaalde Australische kinder-entertainer stuitert in zijn imkerpak kriskras door de postpunkgeschiedenis – van Ian Dury en the B-52’s tot black midi.

Fat Dog
Het creatieve viertal uit de Londense underground heeft nog geen muziek uitgebracht, maar tourde al wel mee als voorprogramma van Sports Team. De muziek is heftig, elektronisch en perfect om helemaal uit je dak te gaan. De band zegt geïnspireerd te zijn door grootheden als Underworld, Little Big en The Streets.

Kynsy

Kynsy begrijpt de unieke romantiek van isolatie. Ze is niet bang om het experiment aan te gaan, en heeft een eigen manier van songwriten. De muziek heeft het houterige van Iggy Pop, de ijzige cool van St. Vincent en het futurisme van het solowerk Julian Casablancas’ solo-output.

GINGE

Met haar zowel zwoele als scherpe stem weet GINGE een sound te creëren die tegelijk zoet maar ook pittig klinkt. Denk aan artiesten als Joy Crookes, IYAMAH, en Snoh Aalegra. Op haar debuut EP Belly grijpt ze stevige onderwerpen aan zoals maatschappelijke thema’s en persoonlijke groei

Ultraflex

Welkom in de flamboyante audiovisuele wereld van Ultraflex! Geïnspireerd door disco, funk en smakeloze esthetiek, maakt het duo zowel kitsch als conceptuele muziek, gezien door een popmuziek-bril. Ultraflex laat zich inspireren door Sovjet- en Oost-Europese elektronische muziek uit de jaren ’80, met name van de Estse synth-funk producer Uku Kuut. Dat Ultrafix zich laat inspireren door 80’s Oost-Europese muziek is onder andere te zien aan de oude Soviet-Arobic video’s die ze gebruiken als visuals.

 

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer