Via Rudolphi Producties

Via Rudolphi Producties

Het Debuut 2023

Via Rudolphi Producties

Het Debuut 2023

  • Woensdag 1 november 2023
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Debuut is niet meer weg te denken van de Nederlandse podia. Al ruim tien jaar is het voor veel beginnende makers van onschatbare waarde, maar ook voor de avontuurlijk ingestelde theaterliefhebber blijkt het een gouden tip.

De theatermakers van de toekomst

Fijn dus dat Via Rudolphi Producties ook dit jaar de drie opvallendste afstudeervoorstellingen presenteert. Op één avond zie je drie totaal verschillende stukken van dé theatermakers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen. De debutanten worden gescout door heel Nederland en België. Wat je precies gaat zien, blijft nog even een verrassing, maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Veel van de makers die eerder deelnamen aan Het Debuut zijn inmiddels gevestigde namen, denk aan Rundfunk, George Tobal (George en Eran Producties), Performancecollectief URLAND en La Isla Bonita. “Spannend, beangstigend en ontwrichtend – dat is precies waarom je naar Het Debuut gaat.” (de Volkskrant)

“Drie korte voorstellingen van jonge theatermakers op één avond. Dat is de luxe die onder de noemer Het Debuut al heel wat jaren wordt aangeboden door Via Rudolphi Producties. (…) Een buitenkansje.”

– de Volkskrant ★★★★ (2022)

“Het Debuut geeft beginnende theatermakers een zinvol zetje in de richting van een professionele praktijk.”

– NRC ★★★★ (2022)

idee en concept: Marie-Anne Rudolphi en Maarten van der Cammen | artistieke coaching: Peer van den Berg