Via Berlin i.s.m. Ragazze Kwartet

Via Berlin i.s.m. Ragazze Kwartet

en Slagwerk Den Haag / Home Sweet Home

Via Berlin i.s.m. Ragazze Kwartet

en Slagwerk Den Haag / Home Sweet Home

  • Woensdag 4 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 4 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Als alles is veranderd…
‘HOME SWEET HOME’ behandelt een universeel thema, dat na alle oorlogen de kop opsteekt. Thuisgebleven vrouwen en teruggekeerde mannen proberen de draad van het alledaagse leven weer op te pakken. Zelfstandig als de vrouwen tijdens de oorlog zijn geworden, kunnen ze zich niet meer schikken in hun oude rol. Bij de mannen dringen schimmen van het front steeds opnieuw de huiskamer binnen. Een acteur, een actrice, vier slagwerkers en een strijkkwartet vertolken het indringende verhaal van een stel dat na een oorlog herenigd wordt, maar niet meer samen kan leven.

“Home sweet home zal ongetwijfeld weer veel mensen aanspreken en ontroeren. Ria Marks heeft in haar regie de weidse ruimte optimaal gebruikt en veel zorg besteed aan de choreografie. Het rioolbuizenstelsel biedt de muzikanten van Ragazze en Slagwerk Den Haag ongekende akoestische mogelijkheden. De uitstekend acterende Keulen en Slagmolen draaien nog één keer om elkaar heen, tegen beter weten in.”

★★★★★ De Theaterkrantdoor
Hans Smit

“Ook Via Berlin stelt bepaald niet teleur. (…) Op de grens van bos en duin bij West Terschelling zien we een man terugkeren uit de oorlog bij de vrouw die op hem wachtte. Het weerzien is heerlijk, maar als het echte leven begint, blijken veel dingen anders. Hij is veranderd, zij is veranderd en thuis is minder vertrouwd dan ’t was.”

★★★ De Telegraafdoor
Marco Weijers

“Na het sein “Paraplu’s in” wordt het droog en begint het jonge gezelschap Via Berlin, om tien uur in de ochtend, aan Home sweet home een wonderschone fabel waarin een vrouw haar man ontvangt die terugkeert uit een oorlog.”

★★★ NRC Handelsbladdoor
Ron Rijghard

“Via Berlin tekent met Home Sweet Home voor een van de absolute hoogtepunten van het festival. Het is schitterend wat die strijkers en percussionisten daar in dat stuk duin voortbrengen. (…) Via Berlin pakt meesterlijk uit met Home Sweet Home. “

★★★★ Dagblad van het Noordendoor
Eric Nederkoorn

“Een prachtig muzikaal gevecht tussen de seksen, dat uiteindelijk geen winnaar kent.”

★★★★ De Volkskrantdoor
Vincent Kouters

“Bloedstollend mooie klassieke muziek.”

★★★★ Het Parooldoor
Jan Pieter Ekker

concept: Dagmar Slagmolen en Rosa Arnold · regie: Ria Marks · spel en muziek: Dagmar Slagmolen, Joost Bolt, het Ragazze Kwartet (Rosa Arnold, Jeanita Vriens, Annemijn Bergkotte en Mascha van Nieuwkerk) en Slagwerk Den Haag (Fedor Teunisse, Marcel Andriessen, Niels Meliefste en Vitaly Medvedev)