VERY NOW #1 (dag 2)

VERY NOW #1 (dag 2)

met o.a. Hetzel & von Schrader

VERY NOW #1 (dag 2)

met o.a. Hetzel & von Schrader

  • Vrijdag 2 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 2 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Op donderdag 1 en vrijdag 2 december wordt tijdens VERY NOW#1 actueel werk van vier makers gepresenteerd die zich begeven op het raakvlak van theater, dans en installatie-/beeldende kunst. VERY NOW #1 is een samenwerking tussen SPRING Performing Arts Festival, Veem – House for performance en Grand Theatre. Op de vrijdag van deze tweedaagse is werk van Julian Hetzel (DE/NL) en Oneka von Schrader (AT/NL) te zien.

I’m not here says the void | Julian Hetzel
19.30 uur, Bovenzaal
I’m Not Here Says The Void is een beeldende voorstelling over de fysieke vorm van angst. De performance combineert elementen uit theater, dans, beeldende kunst en minimale elektronische muziek. Met sprekende gordijnen, een zitbank die reageert op elke aanraking en dansende plastic folie creëren de performers een donker en verwarrend universum. Fundamentele verveling is het vertrekpunt voor een tocht naar het onbekende. De voorstelling is een uitnodiging voor de collectieve verbeelding van de toeschouwer. Vergeet niet: realiteit is slechts een uitvinding van de waarnemer.

Panda Express | Oneka von Schrader
21.00 uur, Benedenzaal

Panda Express prikkelt alle zintuigen en geeft het woord ‘uitproberen’ een andere betekenis. De voorstelling is een installatie, theeceremonie en groepschoreografie in één met Bach als oneindig voortkabbelende soundtrack. Op het podium zijn de performers, objecten en vloeistoffen voortdurend in beweging. Van theedrinken tot wateren, Panda Express schippert tussen heilig en profaan. Oneka von Schrader heeft in korte tijd haar eigen vormtaal ontwikkeld en speelt met taboes, conventies en verwachtingen. Met Panda Express vormt zij het theater om van een plaats om te kijken tot een ‘sensorium’: een plek om te proeven, voelen, ruiken en los te laten.

Nagesprek: Julian Hetzel, Oneka von Schrader, Guido Jansen
22:00-22:30u, Bovenfoyer
Onder leiding van theaterwetenschapper Guido Jansen praten we na met de makers over de voorstellingen van de avond: I’m not here says the void van Julian Hetzel en Panda Express van Oneka von Schrader. Het moment om al je brandende vragen te stellen! Want hoe kwamen deze werken tot stand? Wie hebben een grotere rol: de performers of de objecten? Hoeveel kopjes thee gaan er doorheen per voorstelling? Hoe zit het nou met die opblaasfiguren?

—-
VERY NOW #1 wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.