Trouble Man & Frascati Producties

Trouble Man & Frascati Producties

De radicalisering van Sadettin K

Trouble Man & Frascati Producties

De radicalisering van Sadettin K

  • Woensdag 11 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 11 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kirmiziyüz: “boeiende theaterpersoonlijkheid”
‘De radicalisering van Sadettin K.’, het slot van het succesvolle drieluik van ‘Hollandse Luchten’, zoekt antwoorden op vragen als: Waarom ben ik eigenlijk nooit geradicaliseerd? en “Hoe zou ik wél kunnen radicaliseren?” Die vragen brengen Sadettin Kirmiziyüz naar Syrië, de Schilderswijk, zijn jeugd, zijn familieleden, maar ook naar rechtse blogs zoals Nederland mijn Vaderland. Hij beweegt zich tussen het perspectief van de radicale Syrië-ganger en dat van afvallige moslim die wordt verstoten door zijn eigen gemeenschap, maar tegelijkertijd wordt omarmd door het Westen. Die tweestrijd toont pijnlijke twijfels en ogenschijnlijk onoverbrugbare dilemma’s, maar ook de eenzaamheid en leegte achter een grap.

Inleiding om 19.30 uur

Inleiding om 19.30 uur

Hoe radicaal ben jij? Doe de test!
Op hoeradicaalbenjij.nl kun je aan de hand van filmpjes en vragen testen hoe radicaal je zelf bent. Voorafgaand aan de voorstelling in het Grand Theatre praten we samen met speciale gasten (o.a. Beno Hofman) over deze en andere stellingen. U bent van harte welkom om mee te praten of te luisteren.
Aanvang 19.30 uur, gratis toegankelijk.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Hoe zijn wij hier terecht gekomen, vraag je je af. Maar vooral: hoe gaan we vanaf hier verder? 

“Haarscherpe solo over de scheidslijn tussen ironie en haat‘ ‘De Radicalisering van Sadettin K. is een belangwekkende voorstelling met een duidelijke boodschap. Die is hyperpersoonlijk en zit vol levenswijsheid.”

★★★★★ Theaterkrant

“Dit is een diep menselijk statement, dat zich in je lijf nestelt. Intiem, waarachtig theater en o zo herkenbaar. Sadettin K. doet ertoe.”

★★★★★ Trouw

“Sadettin K. laat het publiek blozen van schaamte of ergernis, om direct daarna een schaterlach door de gelederen te stuwen. Heel sterk. Een afwisselend dwarse scherpe en dan weer geestige solo.”

★★★★ de Volkskrant

concept, tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz ∙ eindregie Sarah Moeremans