Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen Trio

  • Donderdag 29 september 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Pianist Tord Gustavsen heeft met zijn trio en uitgebreide ensemble zeven veelgeprezen albums uitgebracht op ECM Records. Al voordat Gustavsen aan zijn solocarrière begon, was hij al enkele jaren actief onderdeel van de Noorse jazzscene. Zijn spel vormde een hoeksteen in projecten met enkele van de beste Noorse muzikanten. Tord’s eigenzinnigheid komt vooral naar voren in het creatieve samenspel wat hij zowel als solist als ensemblespeler tot een heel bijzondere ervaring maakt. Zijn manier om de jazzgeschiedenis te combineren met de reflectieve sferen van Scandinavië zorgt voor een intrigerend geluid in de hedendaagse muziekscene.

Line-up:

Tord Gustavsen: piano / electronics
Steinar Raknes: bas / electonics
Jarle Vespestad: drums

De muziek van de Noorse pianist en componist Tord Gustavsen blijft evolueren en uitbreiden met sterke melodieën, subtiele grooves, muzikale ruimte en zowel zachtheid als diepte: “Ik heb het gevoel dat het uitrekken en creatief zijn automatisch gebeur wanneer het wordt gedaan in energetische verbinding met mijn roots – met de geaardheid en tederheid van de hymnen en de spirituals en de slaapliedjes waarmee ik ben opgegroeid.” Tord Gustavsen toerde uitgebreid met zijn trio, kwartet en alternatieve bezettingen in zowel Noord-Amerika als Europa, en deed daar verschillende grote festivals aan. In 2022 wordt dit gevolgd door een nieuw trio-album getiteld Opening; nu met de introductie van bassist Steinar Raknes die sterke, subtiele muzikale fundamenten toevoegt in de composities, waardoor het trio naar nog een ander niveau wordt gebracht.

The Mix – à la carte menu

The Mix – à la carte menu. Kom een heerlijk hapje eten in ons gloednieuwe restaurant The Mix in De Oosterpoort. Mix hier naar eigen smaak je wereldse gerechten in een kleurrijke omgeving. Geniet van heerlijk eten en muziek onder één dak en altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer