Toneelschuur Producties/Korzo Producties

Toneelschuur Producties/Korzo Producties

Wachten op de Barbaren

Toneelschuur Producties/Korzo Producties

Wachten op de Barbaren

  • Donderdag 25 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 25 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wachten op de barbaren van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee (o.a. ‘In Ongenade’) is een hartverscheurende, realistische fabel over totalitaire regimes en hun impact op het leven van het individu. Al tientallen jaren bestuurt de Magistraat naar ieders tevredenheid het dorpje aan de grens van het Rijk waar het leven voortkabbelt. Wanneer de regering het bevel uitvaardigt dat de barbaren in het grensgebied moeten worden vervolgd, kan de oude ambtenaar daar niet veel begrip voor opbrengen. In korte tijd veranderen zijn leven en zijn wereld drastischer dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. ‘Wachten op de Barbaren’ is een bijzondere combinatie van theater, dans, video en geluidsdecor.

“De makers hebben de actualiteit bij de strot. Hoe te staan tegenover vreemdelingen? Mooi gestileerd verbeelden zij de machinaties van macht en haatzaaierij.”

★★★★ Volkskrant

“‘Wachten op de barbaren’ is een sobere, ernstige, literaire voorstelling die tot nadenken stemt. Verzorgd, esthetisch en ambachtelijk.”

★★★★ NRC

“Uiteindelijk grijpt Wachten op de barbaren je, relevant en actueel, bij de strot.”

★★★★ Theaterkrant

Wachten op de Barbaren is een productie van Toneelschuur Producties en Korzo producties
met: Jan Paul Buijs, Ines Belda Nacher, Majon Schot, Orla Mc Cartney tekst: J.M. Coetzee regie:  Michiel de Regt choreografie: Iván Pérez