TGO / Lulu

TGO / Lulu

Toneelgroep Oostpool

TGO / Lulu

Toneelgroep Oostpool

  • Donderdag 31 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 31 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Eigenzinnige bewerking controversiële roman
‘Lulu’ gaat over het donkere verlangen van de mens om de ander te bezitten en de destructie waartoe dit kan leiden. Het is een stuk over een jonge vrouw en en haar elkaar opvolgende geliefden, die elkaar tot grote hoogten stuwen en elkaar net zo rücksichtslos over de kling jagen. Die liefhebben met ‘hebben’ verwarren. Tussen omhelzen en verstikken zit immers maar een klein verschil? Lulu is een tragikomische voorstelling over de hunkering om te domineren en de destructie waartoe dit kan leiden. Met mededogen voor de worsteling die liefde is.
Regisseur Marcus Azzini maakt met schrijfster Hannah van Wieringen een eigenzinnige versie van Frank Wedekinds tragedie.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“Met de prettig in het gehoor liggende bewerking van Hannah van Wieringen weet Azzini de toon licht te houden met een donkere onderstroom en de thematiek scherp.”

★★★★ Trouw

“Haar haar zit voor geen meter, het pakje dat ze aan heeft is ook niet om aan te zien, maar alle mannen en ook vrouwen willen haar.” (…) “Ze is dan ook wel hartveroverend, Lulu, in de vertolking van Kirsten Mulder bij Toneelgroep Oostpool in regie van Marcus Azzini.”

★★★ de Volkskrant

“In de voorstelling van Toneelgroep Oostpool speelt Kirsten Mulder Lulu mooi licht en tragisch tegelijk. Ze is naïef en uitdagend, intelligent en pesterig, oprecht en grof.”

★★★★ Trouw

“De eerste minuten maken meteen duidelijk dat alles rond Lulu draait, en daar komt in de tweeënhalf uur die volgen geen verandering in. (…) Het is daarbij een mooie keuze Lulu nu eens niet neer te zetten als femme fatale, louter lustobject of louter slachtoffer, maar als een vrouw van vlees en bloed.”

★★★ Theaterkrant

tekst: Frank Wedekind ∙ vertaling: Judith Herzberg ∙ bewerking: Hannah van Wieringen ∙ regie: Marcus Azzini ∙ spel: Kirsten Mulder, Marisa van Eyle, Benja Bruijning, Kees Hulst, Jelle de Jong, Teun Luijkx en Martijn Nieuwerf