Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool

Fresh young gods

Toneelgroep Oostpool

Fresh young gods

  • Vrijdag 18 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 18 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Onbevattelijke bedragen, extreme machtsposities en onuitputtelijke luxe
Terwijl een groepje internationale feestgangers ontwaakt na een extravagant coke festijn in Dubai, dreigt een project van Shell uit te lopen op een totale ‘clusterfuck’, met miljardenverlies, reputatieschade en zelfs oorlog tot gevolg. We zien in Fresh Young Gods gelijktijdig de wervelende en beangstigende drugstrip van het decadente gezelschap op de bewuste dag in Dubai, en een docudrama negen jaar later.

“De prestaties die wij leveren, ons vermogen om te innoveren, de impact die we hebben op samenlevingen: het is fenomenaal.”
(Ben van Beurden, CEO van Royal Dutch Shell)

Deze voorstelling is onderdeel van Joeri Vos’ drieluik ‘Goede bedoelingen’, een reeks satires over mensen uit verschillende milieus en hun uiteenlopende ‘wereld-verbeterende’ ideeën. Het eerste deel, ‘De Onrendabelen’ (op 22 september in Grand Theatre), werd zeer goed ontvangen.

“Het uitbundige spel op de vloer wordt afgewisseld met een docudrama op scherm, waarin overlevenden in 2024 terugkijken op het drama uit 2015. Die reconstructie is griezelig echt en ernstig.”

★★★★ NRC

“Zeer expressieve theatertrip” (…) ”Kolkende semidocu over moraal’

★★★★ Trouw

“Opzichtig slapstickachtig grappig.”

★★★ Theaterkrant

“Fresh Young Gods is met veel bravoure en plezier uitgevoerd en gespeeld totaaltheater.”

Groene Amsterdammer

“Flitsend ensemblespel op stevige beats in een fijn opgefokt sfeertje.”

★★ De Volkskrant

tekst: Joeri Vos ∙ regie: Eric de Vroedt ∙ spel: Mariana Aparicio Torres, Ludwig Bindervoet, Bram Coopmans, Gonca Karasu, Rick Paul van Mulligen, Whitney Sawyer, Bram Suijker