Toneelgroep Het Volk

Toneelgroep Het Volk

Het Volk in Dothan

Toneelgroep Het Volk

Het Volk in Dothan

  • Woensdag 3 februari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 3 februari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het Volk is jarig en trakteert!
Toneelgroep Het Volk viert het veertigjarig jubileum met de reprise van een van haar meest gelauwerde stukken: ‘Het Volk in Dothan’ uit 1996, een bewerking van Vondels treurspel ‘Joseph in Dothan’. “Het is allemaal perfect en geestig getypeerd”, schreef de Volkskrant destijds. Drie docenten proberen met hun studenten Vondels stuk – over broers die elkaar verraden – in te studeren. De verziekte verhoudingen binnen het lerarentrio staan een gedegen uitvoering in de weg en blijken ook nog eens verbazingwekkend parallel te lopen met de broedertwist en machtsstrijd uit het verhaal.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

“een toets van milde ironie en tedere weemoed. Prachtig spel met de taal…weergaloos grappig…een topavond.”

★★★★ Leeuwarder Courant

“de alexandrijnen wandelen vorstelijk van hunne toneelspelerstongen…pret.”

★★★ Theaterkrant

“niet alleen de aanpak van dit verhaal schittert in alle vormen, vooral het diep ambachtelijke toneelspel met zulke prachtige details maakt deze voorstelling tot een waar jubileumgeschenk…van ongekende klasse.”

Cultuurpodium.nl

“Het Volk in Dothan is het hilarische resultaat, een reprise uit 1996, op ‘veler verzoek’ terug op de planken in het seizoen dat Het Volk veertig jaar bestaat… het eigenzinnige taalgebruik…heel erg geestig…geweldige acteurs…een voorstelling waarin Het Volk op zijn best is: met minimale middelen spelen ze een geestig dubbelspel…een topavond.”

Haarlems Dagblad

tekst: Het Volk · spel: Bert Bunschoten, Wigbolt Kruijver en Hans Thissen