Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Lange dagreis naar de nacht

Toneelgroep Amsterdam

Lange dagreis naar de nacht

  • Maandag 9 september 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 9 september 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Comeback van acteur Ramsey Nasr
De familietragedie ‘Lange dagreis naar de nacht’ is een hartverscheurend portret van vier familieleden die niet met, maar ook niet zonder elkaar kunnen. Het stuk brengt Ramsey Nasr na dertien jaar weer op de planken. O’Neill schetst een dag uit het leven van de familie Tyrone in hun strandhuis in Connecticut. Van ‘s ochtends half 9 tot middernacht volgen we James en Mary en hun twee zonen in hun strijd met hun verslavingen en demonen uit het verleden. De morfineverslaving van de moeder wordt doodgezwegen en door haar zelf angstvallig ontkend. De schuld voor de drankzucht van de vader en de twee zonen wordt voortdurend doorgeschoven. We zijn getuige van een gezin in staat van ontkenning.

“Regisseur Ivo van Hove heeft van Lange dagreis naar de nacht een indrukwekkende voorstelling gemaakt waarin alle nadruk ligt op het acteren. En dat is groots.”

★★★★ Scenes.nu

“In handen van deze vier acteurs komen de tegengestelde nuances prachtig tot leven.”

★★★★ Telegraafdoor
Marco Weijers

★★★★ Trouwdoor
Robbert van Heuven

★★★ de Volkskrantdoor
Vincent Kouters

tekst: Eugene O’Neill · vertaling en bewerking: Ger Thijs · regie: Ivo van Hove · spel: Roeland Fernhout, Marieke Heebink, Ramsey Nasr en Gijs Scholten van Aschat