Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Busreis naar de voorstelling: Fountainhead

Toneelgroep Amsterdam

Busreis naar de voorstelling: Fountainhead

  • Zaterdag 13 januari 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 13 januari 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Busreis naar een sublieme theatermarathon

De Stadsschouwburg Groningen organiseert een geheel verzorgde busreis naar Amsterdam om ‘Fountainhead’ van Toneelgroep Amsterdam te zien. ‘Een theatermarathon van vier uur, met schitterende acteurs in een sublieme vorm’ (De Standaard ****)

Tijden
De bus vertrekt om 16:00 uur voor De Oosterpoort en rijdt rechtstreeks naar de Stadsschouwburg Amsterdam, waar ‘Fountainhead’ te zien is.
De voorstelling begint om 19:30 uur en is rond 23:30 uur afgelopen.

Tijden De bus vertrekt om 16:00 uur voor De Oosterpoort en rijdt rechtstreeks naar de Stadsschouwburg Amsterdam, waar ‘Fountainhead’ te zien is. De voorstelling begint om 19:30 uur en is rond 23:30 uur afgelopen.

De bus terug naar Groningen vertrekt een half uur na afloop van de voorstelling.

Kaartverkoop

Kaartverkoop

Op deze voorstelling zijn de algemene voorwaarden van Stadsschouwburg Amsterdam van toepassing.

De busreis is inclusief een eersterangs zitplaats en diverse extra’s. Op de heenweg krijgt u een inleiding van een medewerker van Toneelgroep Amsterdam en maaltijd. Na afloop van de voorstelling kunt u gezellig napraten in de bus met een drankje en een snack.

‘Ivo van Hove creëerde een meesterlijk bouwwerk. Hier wordt vier uren lang theatergeschiedenis geschreven.’ (Jury Theaterfestival 2015)

‘Fountainhead’

Door sommigen werd er reikhalzend, door anderen met scepsis naar uitgekeken: Ivo van Hove zou de controversiële ideeënroman ‘The Fountainhead’ van Ayn Rand ensceneren. Moest dit provocerende verhaal van de inspirator van rechts Amerika wel op het toneel worden gezet? Bij de première op het Holland Festival in 2014 kwamen publiek en pers superlatieven te kort om uitdrukking te geven aan wat ze te zien kregen.

The Fountainhead is een ode aan de creativiteit en de verbeelding. Ze vertelt de strijd van de briljante architect Howard Roark die weigert concessies aan zijn opdrachtgevers te doen. Koppig streeft hij zijn idealen van integriteit en zelfzuchtigheid na. Ook in de liefde is hij compromisloos. Hoe kun je je aan een ander geven en toch jezelf blijven?

De voorstelling gaat de wereld over. Ze was onder andere in Barcelona, Avignon, Parijs, Vilnius, Seoul en Taipei te zien. Dit seizoen speelt The Fountainhead in New York en in Amsterdam.

Het is meesterlijk hoe Van Hove precies dat midden houdt en zijn publiek zelf laat oordelen over enerzijds het aantrekkelijke aspect – volkomen autonoom zijn zonder te zwichten voor macht of massa – en anderzijds de kwestieuze politieke en maatschappelijk implicaties. Zo loodst hij Rand behoedzaam langs de afgrond van haar ideologie. Met als resultaat even onbehaaglijk als ontzagwekkend theater.

★★★★ NRC

Van Hoves Fountainhead is briljant.

★★★★ De Volkskrant

Van Hove maakt van Ayn Rands ideële figuren echte mensen.

★★★★ Het Parool

grootse, imposante, onthutsende voorstelling, een van de allerbeste ooit van Ivo van Hove

Groene Amsterdammer

Beter dan het boek. (…) Met deze The Fountainhead zetten Van Hove en zijn team één van de beste theatervoorstellingen van het seizoen neer.

Haarlems Dagblad

Regie: Ivo van Hove | met: Hélène de Vos, Aus Greidanus jr., Robert de Hoog, Hans Kesting, Hugo Koolschijn, Ramsey Nasr, Frieda Pittoors, Halina Reijn, Bart Slegers | tekst: Ayn Rand | vertaling:  Jan van Rheenen, Erica van Rijsewijk | bewerking: Koen Tachelet | scenografie, lichtontwerp: Jan Versweyveld | video: Tal Yarden | compositie: Eric Sleichim | muziek: Bl!ndman [drums]: Yves Goemaere, Hannes Nieuwlaet, Christiaan Saris | kostuums: An D’Huys