Toneelgroep Amsterdam

Toneelgroep Amsterdam

Medea / Simon Stone, naar Euripides

Toneelgroep Amsterdam

Medea / Simon Stone, naar Euripides

  • Zaterdag 21 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 21 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Bejubelde regisseur debuteert bij TA
De wereldwijd bejubelde Australische acteur, schrijver en regisseur Simon Stone is een van de meest gevraagde en bejubelde theatermakers in het internationale circuit. ‘Medea’ is zijn regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam. Stone vertrekt voor zijn versie vanuit de Griekse mythe en de tragedie van Euripides, maar schrapt teksten en personages om tot een nieuwe lezing te komen, waar het origineel nog doorheen schemert. Simon Stone mengt in zijn versie de tragedie van Euripides met het waargebeurde verhaal van een kindermoordenares in de Verenigde Staten in de jaren negentig. Het resultaat is een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Wouter Bakker geeft de inleiding en interviewt acteur Bart Slegers.
Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Interview regisseur Simon Stone

Interview regisseur Simon Stone

Simon Stone maakte eerder “knappe bewerkingen van klassiekers waarin alleen nog de plotstructuur van het origineel was overgebleven.”

Lees het volledige interview.

Medea anno 2015
De succesvolle arts Anna tracht haar leven na een gedwongen internering op te pakken. Na een mislukte poging haar echtgenoot te vergiftigen en haar herstelperiode in de psychiatrie, is ze vastbesloten haar gezin terug bij elkaar te brengen. Ze is bereid de affaire van haar man met een jongere vrouw te vergeven en een nieuwe start te maken met hem en de kinderen. Al snel blijkt dat hun toekomstplannen niet overeenstemmen. Alles wat haar dierbaar is, dreigt ze te verliezen: haar echtgenoot, haar kinderen, haar carrière. De gedroomde wedergeboorte wordt een afdaling in de hel.