Tom Odell

Tom Odell

support: Jaimi Faulkner

Tom Odell

support: Jaimi Faulkner

  • Maandag 25 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 25 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

De veelbelovende Britse singer-songwriter Tom Odell wordt een grote toekomst toegedicht. Een contract op zak bij Columbia en het succes van de EP ‘Songs from Another Love’ uit 2012 (inclusief de grote hit ‘Another Love’) doen vermoeden dat we hier te maken kunnen hebben met een aanstormende wereldster. Deze zomer maakte hij op Pinkpop zijn debuut op een groot zomerfestival en het concert in De Oosterpoort is de enige clubshow in Nederland!

Odell werd ontdekt door Lily Allen, die zegt dat de jonge singer-songwriter haar op het podium doet denken aan ‘’een jonge David Bowie.‘’ Naast Bowie zijn Elton John, Tom Waits, Bob Dylan en Leonard Cohen grote inspiratiebronnen. Vorig jaar won hij al de BRIT Critic’s Choice Award en was hij een van de genomineerden voor The BBC Sound Of 2013. En ook 2013 heeft weer mooie dingen in petto voor Tom Odell: zijn debuutalbum ‘The Long Way Down’ is inmiddels verschenen.

Lees een interview met Tom Odell in MuziekNL

Support: Jaimi Faulkner

Mix grote songwriterskwaliteiten, knap gitaarspel en een warme soulstem in een kom en je krijgt Jaimi Faulkner.  Al jong kreeg Faulkner blues, folk en soulmuziek met de paplepel ingegoten en gooide het in de blender. Dit leverde hem Down Under diverse prijzen op; zo won hij o.a. de Bluesperformer of the Year award en mocht hij op 23 jarige leeftijd Australie vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Mephis. Begin mei 2013 kwam zijn nieuwe album‘Turn Me Around’ en de (poppy) single ‘Forgive and Forget’ officieel in de Benelux uit. In september kwam zijn nieuwe single ‘In My Father’s Boots’ uit en eind september/ begin oktober tourt hij nog 1 keer solo. Daarmee vergeet Faulkner niet waarmee het allemaal begon in 2010: Roots!

Muziekblad OOR schreef reeds; Wie Jaimi Faulkner op het podium ziet staan is verkocht; Faulkner wordt een grote”.

 

”De Brit verplettert alle zoetigheid van zijn tijdgenoten met zijn galmende piano, terwijl hij nog steeds zijn zachte kant laat spreken”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie van Pierre Oitmann van Nu.nl

” De wat eigenzinnigere songs die worden gedragen door piano en bijna getergde vocalen weten uiteindelijk het meest te overtuigen en maken van Long Way Down een debuut dat in meerdere opzichten memorabel is”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Erwin Zijleman van Platomania

”Over de gehele linie is Long Way Down een overdonderend debuut”

Lees hier de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie door Martin Cuppens van Lust For Life

”Long Way Down is eigenlijk een ideaal debuut; Het laat ruimte voor groei en ontwikkeling maar is tegelijk zo goed dat je de plaat blijft draaien”

Lees de volledige albumrecensie

★★★ Albumrecensie door Eddie Aarts van Heaven

” De Singer-Songwriter betovert en verovert, emotioneert en expoldeert en laat je na de laatste klanken achter in een roes waarin je voor eeuwig wilt blijven hangen”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★★ Albumrecensie door Rolf Finders van Muziek NL