Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

  • Donderdag 28 november 2019
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 19:30: Zaaldeuren open
  • 20:30 : Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 28 november 2019
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Dit voorjaar brengen Tim Knol en Blue Grass Boogiemen hun eerste gezamenlijke plaat uit. Tim heeft zijn liefde voor bluegrass nooit onder stoelen of banken gestoken. Het album met zijn vrienden van de Nederlandse bluegrassband is een lang gekoesterde droom die in vervulling gaat. Donderdag 28 november staan ze in het Der Aa-Theater.

Tim Knol

Tim Knol heeft na zijn doorbraak in 2010 nogal wat meegemaakt op muzikaal gebied. Jongensdromen werden al vroeg werkelijkheid: spelen op grote podia, ontmoetingen met grote helden en het kunnen leven van zijn muziek. Ondanks dat Knol vraagtekens had bij het hele rock & roll gebeuren bewandelde hij het pad van rock & roll drie albums lang en dat ging niet zonder slag of stoot. Aan zijn succesperiode kwam rigoureus een einde waardoor Knol plat op zijn smoel viel. Begin 2018 bracht Tim Knol het album Cut The Wire uit, waarmee hij alle ellende van zich afschreef met natuurlijk die sweet, sweet melodies.

Blue Grass Boogiemen

Blue Grass Boogiemen tourden de afgelopen 25 jaar veel door Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek. In Ierland wonnen zij de Crystal Bowl als meest populaire band tijdens het Guinness International Bluegrass Festival. In eigen land wonnen de mannen maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als beste akoestische band. Daarnaast werden zij tijdens het European World of Bluegrass festival door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band.

Gouden combinatie

Op deze avond spelen ze vooral speciaal voor deze samenwerking geschreven nummers. Op het Amsterdamse americana festival Once In A Blue Moon gaven ze al een voorproefje, dat uitmondde in een swingende show. Ook in Paradiso en tijdens ESNS werden ze al enorm enthousiast ontvangen door bluegrassfanaten, diehard Knolheads en zelfs de ‘nietsvermoedende’ festivalbezoeker. Tim Knol & Blue Grass Boogiemen is nu al een gouden combinatie!