Tim Fransen

Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid

  • Dinsdag 3 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 3 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het Kromme Hout Der Mensheid
Tim Fransen debuteerde vorig seizoen met zijn filosofische en alom bejubelde programma ‘Het failliet van de moderne tijd’. Met deze voorstelling stond de cabaretier zowel in De Oosterpoort als in de Stadsschouwburg Groningen en elke voorstelling was binnen no-time uitverkocht.
Het regende superlatieven en Fransen kreeg ook nog eens de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. “De soepelheid van geest en de vlijmscherpe, venijnige humor van Fransen maakt dit tot een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren”, schreef de Volkskrant in een vijfsterrenrecensie.

Nu komt hij terug naar Groningen voor zijn nieuwste voorstelling ‘Het Kromme Hout Der Mensheid’. In zijn tweede show bekijkt Fransen in welke staat onze menselijke beschaving verkeert, wat er nog te redden is en waarom de antwoorden liggen bij mannen als Napoleon, Beethoven en Kant.

Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.

★★★★★ Algemeen Dagblad

Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.

★★★★ De Telegraaf

Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.

★★★★ de Volkskrant

Fransen heeft absoluut talent. Hij is intelligent, maatschappelijk betrokken en heeft de lachers op zijn hand met zijn droogkomische humor.

★★★ NRC

“Intelligente, vaak grappige filosofische verhandelingen over onze samenleving, de teloorgang daarvan, en over ons, de mensen die daarin hun weg moeten vinden.”

★★★ Theaterkrant

“Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

Parool

“Fenomenaal programma.” (…) “IJzersterk, intelligent topcabaret.” (…) “Imponerend om te zien dat een man van 29 zich al moeiteloos aan de top van het cabaret weet te positioneren. Een echte aanrader.”

Coen Verbraak in Radio 1 – Rubriek Het Allermooiste