Theaterproductiehuis Zeelandia

Theaterproductiehuis Zeelandia

Suikerland

Theaterproductiehuis Zeelandia

Suikerland

  • Dinsdag 31 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 31 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Liefdevol en genadeloos portret
Peer Wittenbols schrijft meesterlijke en originele toneelteksten. Uit zijn pen ontstond nu de zwarte komedie ‘Suikerland’, over de doodsangst om aan het leven te beginnen. Het stuk is een liefdevol en genadeloos portret van drie jonge en ambitieuze dertigers op een keerpunt in hun bestaan. Het gaat over twijfels, angsten, hoop en levensverwachtingen, over weggaan uit Zeeland, de lokroep van de Randstad en het terugkeren naar je geboortegrond. ‘Suikerland’ is speciaal geschreven voor de drie jonge acteurs Eva Marie de Waal, Lottie de Bruijn en Jan Paul Buijs. De regie is van Lidwien Roothaan.

“Suikerland is vooral een studie in taal – de taal van broer en zus en die van geliefden. Dat werkt niet alleen geestig, maar ook inhoudelijk ondersteunend, omdat ironie en rare stemmetjes goed passen bij mensen die moeite hebben met verantwoordelijkheid nemen.” (…) “De gebeurtenissen in Suikerland zijn niet opzienbarend, maar het stuk is als tragikomisch, talig steekspel vintage Wittenbols.”

★★★★ Theaterkrant

“Vooral Buijs geeft Suikerland het rafelrandje mee dat dit wat al te brave stuk nodig heeft. Zijn Axel is een aandoenlijke aansteller die bij de twee vrouwen troost vindt. Terecht.”

★★★ de Volkskrant

tekst: Peer Wittenbols ∙ regie: Lidwien Roothaan ∙ spel: Eva Marie de Waal, Lottie de Bruijn en Jan Paul Buijs