Noord Nederlands Toneel

Noord Nederlands Toneel

Theaternacht

Noord Nederlands Toneel

Theaternacht

  • Zaterdag 7 oktober 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 7 oktober 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Theaternacht
Zeven korte voorstellingen in de krochten van de Stadsschouwburg Groningen

Meer informatie over de voorstellingen en actrices

Meer informatie over de voorstellingen en actrices

Theaternacht start om 20.15 uur, vanaf 19.30 uur zijn de deuren van de Stadsschouwburg open. Tot ca 22.45 uur spelen de verschillende voorstellingen vaak meerdere keren op allerlei verrassende plekken in de Stadsschouwburg. We stellen verschillende routes samen die je kunt volgen. Op iedere route zie je minimaal vier voorstellingen.  Na de voorstellingen draait dj Bram – acteur Bram van der Heijden – en tot ver na middernacht is de bar open.

Met zeven korte voorstellingen en performances van zeven actrices neemt het Noord Nederlands Toneel de hele schouwburg over. Op één avond loopt u van de ene naar de andere voorstelling op onverwachte plekken. Onderweg wordt u verrast door een installatie van beeldend kunstenaar Louise te Poele. Even een break tussen de voorstellingen? De bar is de hele avond open, er is lekker eten en dj Bram – acteur Bram van der Heijden – draait.

Zeven veelzijdige actrices krijgen de vrije hand en maken wat ze zélf willen maken. Sommige spelers liepen al jaren met het idee rond – van een ode aan Nina Simone tot een liedjesprogramma geschreven met Daniël Lohues over het hebben van Portugees-Drentse wortels. Andere acteurs grijpen hun kans om een prachtige toneeltekst te vertolken, of met een theatraal alibi aan mensen op straat te vragen: ‘Wie denk jij dat ik ben?’.

Het wordt een hoogstpersoonlijke avond, een feest en bovenal een ode aan het verlangen om te maken.

Met: Rosa da Silva, Nadia Amin, Marit Hooijschuur, Khadija El Kharraz Alami, Laurien Riha, Annelotte van Aarst, Louise te Poele, Bien De Moor e.v.a.