Theater Utrecht – Crave

Theater Utrecht – Crave

GEANNULEERD

Theater Utrecht – Crave

GEANNULEERD

  • Dinsdag 29 september 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 29 september 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wegens ziekte van één van de acteurs kan de voorstelling niet doorgaan. Helaas kan hij niet vervangen worden op deze korte termijn en is de voorstelling geannuleerd. Er komt geen vervangende datum, alle bezoekers krijgen bericht.

Na de successen ‘Blasted’ en ‘4.48 Psychosis’ regisseert Thibaud Delpeut opnieuw een tekst van de voor hem zo belangrijke, veel te jong gestorven Britse toneelschrijfster Sarah Kane (1971-1999). Haar rauwe en onverbiddelijke teksten deden ongekend veel stof opwaaien. Met ‘Crave’ (1998) kreeg ze echter de erkenning van de critici en de waardering van het grotere publiek. Het was de definitieve doorbraak in Kane’s even korte als belangwekkende carrière.

Delpeuts enscenering is als een stemmenpartituur voor twee mannen en twee vrouwen. Wilbert Bulsink componeerde indringende muziek voor de vier musici van het Rosa Ensemble, die de acteurs met soms ijle, soms stuwende klanken van tegenspel voorzien. In het stuk schittert Kane’s liefde voor taal en verweeft ze op prachtige wijze bijna dromerige poëzie met oneliners en gedachten. “Een viering van de taal om de taal.” (NRC Handelsblad)

“Losgeslagen zinnen vol verdriet”

★★★★ NRC Handelsblad

“Soundtrack van het atomisme”

★★★★ 8Weekly

“De kracht van prachtig samenspel. (…) Een indrukwekkende ervaring.”

★★★★ Theaterkrant, Luuk Verpaalen

“Een donker theatraal gedicht”

★★★ Trouw

“Het is een partituur van wanhoop en onvermogen. In de dwingende regie van Thibaud Delpeut maken de acteurs van Theater Utrecht er een uiterst beklemmende, aangrijpende voorstelling van.”

Sonja de Jong

“Een zoete litanie van zure en snoeiharde en onbereikbaar geworden (on)mogelijkheden.”

De Groene Amsterdammer

Theater Utrecht ism Rosa Ensemble, tekst: Sarah Kane, regie: Thibaud Delpeut, spel: Karina Smulders, Titus Muizelaar, Astrid van Eck en Joost Bolt.