Theater Utrecht

Theater Utrecht

Battlefield of Dreams

Theater Utrecht

Battlefield of Dreams

  • Dinsdag 27 mei 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 27 mei 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Members bestellen met voorrang

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start dinsdag 4 juni om 12:00 uur voor members en donderdag 6 juni om 12:00 uur voor iedereen.

Ben je member en wil je weten hoe je voorrang krijgt? > Klik dan hier
Nog geen member? > Word dan SPOT Member

Battlefield of Dreams is een nieuw transdisciplinair werk van Floor Houwink ten Cate over een van de grootste existentiële vragen van onze tijd: to reproduce or not to reproduce? In een (muziek)theatervoorstelling, documentaire en opera in één creëert deze voorstelling met zowel vrouwelijke, mannelijke als niet-binaire artiesten van verschillende leeftijden en culturele achtergronden een ‘circle of life’.

To be or not to be

Onze baarmoeders zijn de meest politieke organen die we hebben. Iedereen heeft een mening over of en hoe we er gebruik van maken. Vooral als het gaat om abortussen en vruchtbaarheidstrajecten zoals IVF. Tenzij je deze trajecten van dichtbij meemaakt, kun je je nooit voorstellen hoe impactvol deze ervaringen zowel psychologisch en fysiek zijn. De pijn, schaamte of misschien wel vreugde die ze veroorzaken. Daarom transformeert Battlefield of Dreams het theater tot een vruchtbaarheids- en abortuskliniek waar fictie en realiteit elkaar kruisen. De voorstelling laat de onzichtbare en ongehoorde verhalen zien over de ‘to be or not to be’s’ die we met ons meedragen. Beide uiteinden van het spectrum, abortus en IVF, worden vanuit verschillende uitgangspunten samen op het podium getoond.

Relevant voor iedereen

Battlefield of Dreams is het verhaal van vrouwen die wel of niet het recht hebben om te kiezen en alle medische procedures moeten ondergaan. Het verhaal van mannen die onmiskenbaar deel uitmaken van het reproductievraagstuk. Én het verhaal van de (gender)queers die belangrijke en nieuwe perspectieven op deze kwestie introduceren en onze interpretaties van ouderschap aanscherpen.

concept en regie: Floor Houwink ten Cate, compositie: Annelinde Bruijs, spel: Annelinde Bruijs, Nastaran Razawi Khorasani, Lisa Verbelen e.a., foto: Bas de Brouwer