Theater Rotterdam

Theater Rotterdam

Eindspel

Theater Rotterdam

Eindspel

  • Zaterdag 2 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Schrijven over de zinloosheid van het bestaan en ons daar toch om laten lachen. Dat kon Samuel Beckett, één van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw, als geen ander.

Eindspel speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hen heen al bijna is vergaan. Ze zitten in hun schuilplaats en kunnen daar niet weg. De tijd verstrijkt, de dood is in zicht. Hoe ga je om met eindigheid? Beckett gaat het met veel absurditeit te lijf. Met droge terzijdes en snelle taalspelletjes maakt hij van Eindspel een lichtvoetige tragedie. Regisseur Erik Whien zet het meesterwerk met een geweldige cast met onder anderen Hans Croiset en René van ’t Hof op de planken.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Kaarten à € 2,75 je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

“Hans Croiset en René van ’t Hof zijn fenomenaal in deze lichte, absurde regie van Samuel Becketts Eindspel”

de Volkskrant ★★★★★

“Alle aandacht gaat uit naar de acteurs die met trefzekere precisie hun rollen vertolken.”

de Telegraaf ★★★★

“Regisseur Erik Whien houdt de voorstelling verrassend licht. Hij focust op de lach en juist daardoor ervaar je de beklemmende tragiek die zich in de personages nestelt. Tegenover het fysieke acteerwerk van Van ‘t Hof staat het prachtig ingeleefde spel van Hans Croiset.”

NRC Handelsblad ★★★★

TEKST Samuel Beckett / REGIE Erik Whien / SPEL Hans Croiset, René van het Hof, Cas Enklaar, Elsje de Wijn / FOTOGRAFIE Annaleen Louwes