Theater Rast / George & Eran

Theater Rast / George & Eran

lossen de wereldvrede op ll

Theater Rast / George & Eran

lossen de wereldvrede op ll

  • Zaterdag 9 januari 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 9 januari 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Na het succesvolle en door pers en publiek luid geprezen deel I zijn de Syrische Hollander en de Israëlische Nederlander terug voor een tweede deel.
De oorlog in Syrië laait immers heviger op dan ooit, het conflict in Israël lijkt onoplosbaar. In deze muzikale conflictkomedie slaan de vrienden dus opnieuw de handen ineen om voor eens en voor altijd de Wereldvrede op te lossen. Als Mozes en Mohamed nemen zij de problemen van de mensheid en hun volkeren op hun schouders. Ze zijn moedig en optimistisch, hun oplossingen zijn talrijk, de wilskracht is groot. Met hun held Hamlet in het achterhoofd en de Wereldvrede voor ogen, gaan de twee vrienden de strijd aan met het conflict, zichzelf en elkaar.
U hoeft trouwens het eerste deel niet gezien te hebben om deel II te kunnen volgen.

“Conflicten, vooroordelen en wederzijdse verwijten komen aan het licht in soms geestige, soms nietsontziende dialoogjes.”

★★★★ de Volkskrant

“Twee bevriende acteurs die heftig botsen, terwijl ze willen bespreken hoe ze de wereld zouden kunnen redden. Dat doen ze met veel flair, veel vaart en veel knipogen en grapjes… genoeg ideeën om na de voorstelling nog even op te kauwen.”

★★★★ NRC

concept, bewerking & spel: Eran Ben-Michaël en George Elias Tobal · regie: Celil Toksöz · muzikant: Pascal van Hulst