Theater Artemis & Theater Antigone

Theater Artemis & Theater Antigone

Bekdichtzitstil (8+)

Theater Artemis & Theater Antigone

Bekdichtzitstil (8+)

  • Zaterdag 5 april 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 5 april 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een ode aan het wild spelende kind

“Soms ben je compleet sprakeloos na een voorstelling. Dan zijn nauwelijks woorden te vinden voor wat in een voorstelling is vertoond, is gebeurd, is teweeggebracht.” ***** Theaterkrant

‘Bekdichtzitstil’ is een energiek, humoristich en ontroerend stuk over drukke, soms onhandelbare, maar ook veelkleurige kinderen. Over hun energie, hun vermogen om te fantaseren en te dromen en hun trouw aan zichzelf en aan elkaar.

De klas van de restjes, dat is hoe groep 6f door de leerkrachten wordt gezien. Het is de klas met de meeste stoornissen. Maar zelf zijn ze trots: met zoveel stoornissen komen ze misschien zelfs in aanmerking voor een vermelding in het Guinness Book of Records!

Raven Ruëll: “Ik wil een feest van het anders-zijn maken. Ik hoop dat kinderen zich erin herkennen. En dat ze zien dat wild ook mag, dat het niet perse slecht is.”

“Soms ben je compleet sprakeloos na een voorstelling. Dan zijn nauwelijks woorden te vinden voor wat in een voorstelling is vertoond, is gebeurd, is teweeggebracht. Dan slaat het ineens helemaal nergens op dat je een analyse en een oordeel moet vangen in sterren. Het immens fysieke en mentale ‘lawaai’ in Bekdichtzitstil, de nieuwste voorstelling van Theater Artemis, doet woorden verstommen.”

★★★★★ Theaterkrant

Tekst:  Raven Ruëll, Jan Sobrie
Regie: Raven Ruëll
Spel: Berdine Nusselder, Jan Sobrie, Sophie Warnant