The Kik

The Kik

Met de deur in huis

The Kik

Met de deur in huis

  • Zaterdag 19 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Nederlands bekendste nederbietband schijnt in dit muzikale ‘blijspel’ vanuit een tot nu toe onderbelichte hoek. ‘Met de deur in huis’ is een voorstelling waarin plaats is voor meer dan alleen rock-‘n-roll: hun voorliefde voor smartlappen, aubades, satire en zelfs neder-skiffle komt ruimschoots aan bod. Naast veel eigen werk passeren de meest uiteenlopende inspiratiebronnen de revue: van vaderlandse tekstdichters als Lennaert Nijgh, Joop Visser en Annie M.G. Schmidt tot componisten als Johann Sebastian Bach. En natuurlijk is er de onvermijdelijke invloed van dat bandje uit Liverpool. The Kik in een klucht? Wie zal het zeggen. Het overspel is in ieder geval verdwenen, maar de deuren zijn gebleven. En vanavond gaan ze allemaal open.

regie: Gérard van Kalmthout ∙ muziek: Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjens

“De samenwerking tussen Armand en The Kik ontstond in 2012, toen het debuutalbum van de Rotterdammers in de maak was. Daarop stond een cover van Armands allereerste single Want Er Is Niemand”.

Lees het volledige interview.

Interview Lust For Live (Sven Bersee)

“Het bluesgevoel is iets belachelijks in deze maatschappij waarin wij het zo goed hebben. Het is gewoon…. zeikmuziek in feite.”

Lees het volledige interview.

Interview OOR (Willem Bemboom)

“Hoewel de jaren 60 nog steeds het referentiekader zijn, zoekt The Kik daarentegen wel verbreding op. Vooral door gestoei met arrangementen wordt er een rijker geluid gevonden. ”

Lees de volledige recensie.

★★★★ albumrecensie – nu.nl

“De sound is over het hele album behoorlijk afwisselend. De gitaren zijn altijd vol, de bas dik, maar bij ieder nummer hebben ze een eigen geluid.”

Lees de volledige recensie.

Albumrecensie – 3voor12 (Guido den Boer)