The Delines

The Delines

The Delines

  • Zaterdag 2 september 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

The Delines behoorde zowel in 2015 als in 2019 tot de hoogtepunten van TakeRoot en Crossing Border festival. Hun voorlaatste album The Imperial werd door de Volkskrant omschreven als “een literair muziekpareltje” en Dolf Jansen sprak zijn enorme bewondering voor de band uit in DWDD.

The Delines verraste in 2014 met de zeer goed ontvangen debuutplaat Colfax. Het vervolg liet echter lang op zich wachten omdat zangeres Amy Boone een ernstig auto-ongeluk kreeg. Begin 2019 was het eindelijk zover en zag het bloedstollend mooie The Imperial het levenslicht. De plaat bevat een ontspannen mix van countrysoul, verhalende teksten van gitarist Willy Vlautin en de prachtige, doorleefde stem van Boone.

Hun meest recente album Sea Drift werd in OOR Magazine ‘Glorieus’ genoemd en werd in de Volkskrant omschreven als een ‘literair meesterwerk in 11 hoofdstukken’. Ook in de eindejaarlijstjes van 2022 werd Sea Drift als allermooiste album van het jaar gekozen door de lezers en journalisten van Heaven magazine en dit album eindigde hoog in lijstjes van UNCUT en MOJO Magazine. In 2023 zal op Record Store day een vinyl album van de soundtrack When The Night Always Comes verschijnen.

Prijswinnend romanschrijver
De teksten van Vlautin zijn meesterlijk, maar dat mag je verwachten van een prijswinnend romanschrijver van wie enkele boeken inmiddels ook zijn verfilmd. Net als in zijn boeken overheersen in zijn songs sombere, mistroostige gevoelens. Over mensen bij wie het leven altijd weer verkeerd loopt, relaties die op de klippen zijn stukgeslagen of op het punt staan dat te doen, dat werk. Verpak het in weergaloze ‘late uurtjes countrysoul’ en je kan alleen nog maar ademloos luisteren.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

The Delines was one of the highlights of TakeRoot in both 2015 and 2019. De Volkskrant described their most recent album The Imperial as “a literary music gem”. In February 2022 the American supergroup will return to Groningen.

The Delines surprised in 2014 with the very well received debut album Colfax. The sequel, however, took a long time because singer Amy Boone had a serious car accident. At the beginning of 2019 The Imperial was finally released, a relaxed mix of country soul, narrative lyrics by guitarist and novelist Willy Vlautin and the beautiful, lived-in voice of Boone.

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons nieuwe à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer