The Bros. Landreth

The Bros. Landreth

The Bros. Landreth

  • Vrijdag 22 november 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 21:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

The Bros. Landreth klinkt als een illuster gangster-duo uit Chicago, maar niets is minder waar. Het is een viermans bluescountry en folk-formatie uit Canada en bestaat uit o.a. de broers Joey & David Landreth.

Het debuutalbum Let It Lie zorgde voor een grote bekendheid, honderden concerten, twee awards van de Canadese muziekindustrie en lofbetuigingen van iedereen die rootsmuziek een warm hart toedraagt.

De country- en folksound van The Bros. Landreth wordt niet alleen geprezen door Rolling Stone magazine, ook wereldster Bonnie Raitt is fan.

TakeRoot presents

TakeRoot presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

De band die wordt gecompleteerd door drummer Ryan Voth en gitarist Ariel Posen stond in 2015 in het voorprogramma van John Oates. Afgelopen mei stond frontman Joey Landreth nog solo in De Oosterpoort tijdens Rhythm & Blues Night.

Maar eind november zijn de ‘Bros’ met gehele bezetting en een eigen show in het teken van hun nieuwe album bij ons te gast. Het album gaat ’87 heten, een knipoog naar het echte begin van de band; het jaar dat de broers broers werden.

Verwacht ongecompliceerde bluescountry met feilloze harmonieën, gruizig delta-blues gitaarspel en virtuoze jams.

Bluesmagazine over Let it Lie: “Dit album is ongedwongen bluescountry en folk met hier en daar een elektrische gitaar die losbarst. Let It Lie, Tappin’ On The Glass en Greenhouse janken bijna van ingehouden emotie.”