The BlueBirds

The BlueBirds

The BlueBirds

  • Vrijdag 27 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.30 uur: Restaurant MUZE open
  • 20.30 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 27 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

In 2017 vonden topzangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise elkaar in hun liefde voor americana en country. Als The BlueBirds veroverden ze de podia en brachten ze songs van onder meer Dolly Parton, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, The Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain, naast eigen werk. Niemand minder dan Leonie Meijer komt op 27 mei mee als Special Guest. 

Vanaf 2021 breidt het trio uit. Krystl en Rachèl nemen als vaste Birds de leiding en werken – met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters aan een nieuw album, dat in het najaar van 2021 verscheen. Zo zijn Yori Swart, Kris Berry, Stephanie Struijk, Janne Schra, Birgit Schuurman, Leonie Meijer en Hadewych Minis als special guest op het album te horen. Elske deWall blijft onderdeel van het collectief, maar geeft komende tijd voorrang aan haar soloprojecten.

Het tweede album van The BlueBirds heeft een nieuwe sound, geïnspireerd door indie en folk muziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Daar waar op hun eerste album Sisters (2019) werd gezongen over heartbreak, snijden de vrouwen nu thema’s aan als empowerment, toewijding in liefde en rust vinden in de chaos. Muzikanten en songwriters zoals Bertolf, Will Knox en Pascal Jakobsen (BLØF) delen ook hun talenten op deze female power plaat.

Special Guest: Leonie Meijer
In 2011 kreeg Leonie nationale bekendheid als finaliste van het allereerste seizoen van The Voice of Holland. In datzelfde jaar verscheen haar debuutalbum Los, geproduceerd door Daniel Gibson waarmee Leonie een hechte schrijversband ontwikkelde en die haar muzikale pad een stevige basis gaf. Er volgden hierna nog 3 albums met Nederlandstalig en Engelstalig eigen repertoire en het meest recent de EP Perfect Solitude (2019) , waarvoor Leonie geheel alleen nieuwe songs componeerde en de productie in handen lag van Reyn Ouwehand.

Vanaf 2014 is Leonie nauwelijks meer weg te denken uit theater; samen met regisseur Bavo Galama maakte ze inmiddels 4 solo theaterprogramma’s.

 

Foto Credits: Fotono Photography en Catching Music.

Scènefoto6TheBlueBirds-FotonoPhotographyenCatchingMusic