The BlueBirds

The BlueBirds

The BlueBirds

  • Vrijdag 27 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

In 2017 vonden topzangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise elkaar in hun liefde voor americana en country. Als The BlueBirds veroverden ze de podia en brachten ze songs van onder meer Dolly Parton, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain, naast eigen werk.

Vanaf 2021 breidt het trio uit. Krystl en Rachèl nemen als vaste Birds de leiding en werken – met verschillende vrouwelijke vocalisten en songwriters aan een nieuw album, dat in het najaar van 2021 verscheen. Zo zijn Yori Swart, Kris Berry, Stephanie Struijk, Janne Schra, Birgit Schuurman, Leonie Meijer en Hadewych Minis als special guest op het album te horen. Elske deWall blijft onderdeel van het collectief, maar geeft komende tijd voorrang aan haar soloprojecten.

Het tweede album van The BlueBirds heeft een nieuwe sound, geïnspireerd door indie en folk muziek waarbij meerstemmigheid de boventoon voert. Daar waar op hun eerste album Sisters (2019) werd gezongen over heartbreak, snijden de vrouwen nu thema’s aan als empowerment, toewijding in liefde en rust vinden in de chaos. Muzikanten en songwriters zoals Bertolf, Will Knox en Pascal Jakobsen (BLØF) delen ook hun talenten op deze female power plaat.

Verplaatst

Het concert van The BlueBirds zou oorspronkelijk plaatsvinden op 14 juni 2021, maar is verplaatst naar 27 mei 2022.