The 7 Fingers

The 7 Fingers

Passagers

The 7 Fingers

Passagers

  • Donderdag 20 oktober 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Canada is hofleverancier van het moderne circustheater, met The 7 Fingers als absolute topper. De voorstellingen van dit internationaal vermaarde gezelschap zijn een mix van verbluffende acrobatiek, visuele hoogstandjes, muziek en belichting. Bovendien worden alle acts op prachtige wijze ingebed in een herkenbaar verhaal.

Passagers

Passagers gaat over de fascinatie van de circusartiesten voor treinreizen, misschien wel de meest romantische manier van vervoer. Bij The 7 Fingers staat de reis symbool voor het leven, met wijzigingen in de dienstregeling, omleidingen, ontmoetingen en, in het ergste geval, ontsporingen. Maar anders dan gewone stervelingen zijn deze circusartiesten tijdens de reis een en al beweeglijkheid en energie.

Circus, dans en muziek

The 7 Fingers combineert dans, muziek, projecties, theater en acrobatiek van het hoogste niveau. “Elke beweging is gechoreografeerd en valt ook bij supertechnische nummers als deze exact samen met de muziekmaten van het moment. Dat is sowieso de kracht van Passagers,” schreef het Dagblad van het Noorden in een viersterrenrecensie.

Passagers van The 7 Fingers is een voorstelling die je absoluut moet hebben gezien.”

Dagblad van het Noorden ★★★★

“A multidisciplinary, multisensory show.”

Huffington Post

The 7 Fingers is coming back to Groningen! This world famous circus company tells stories using death-defying acrobatics with a life-affirming theatricality.

Fascination with trains

The circus artists are fascinated with trains. Their fascination with trains is both a nostalgic one — dreams of another era, another land — and a symbolic one: life happens along this track of sorts, twisting and turning through valleys and plains.

During the trip there is so much to do and to discover. Join us for a spectaculair ride!

“A multidisciplinary, multisensory show.” (Huffington Post)