Texas

Texas

Texas

  • Zaterdag 23 april 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Op zaterdag 23 april komt Texas, de 90’s hitmachine uit Glasgow, naar De Oosterpoort om alsnog het dertigjarig jubileum van debuutplaat Southside te vieren.

Al in 1989 brak Texas door met Southside en scoorden frontvrouw Sharleen Spiteri en bassist Johnny McElhone met de single I Don’t Want A Lover hun eerste wereldwijde hit. Ook de in 1996 uitgebrachte single Say What You Want, waarvan de band ook een versie met Method Man van de Wu Tang Clan opnam, was een gigantische hit. In 1997 verscheen het album White on Blonde, met monsterhits Halo, Black Eyed Boy en Say What You Want. Een jaar later volgde The Hush, met tracks als In Our Lifetime, Summer Son en When We Are Together, die overal in Europa in de hitlijsten stonden.

 

Verplaatst

Dit concert is verplaatst van 22 oktober 2021 naar 23 april 2022. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.

In 2017 bracht Texas het negende studioalbum Jump On Board uit. In de videoclips van de tracks Let’s Work It Out en Tell That Girl is Thierry Henry “The Hound” van Game of Thrones te zien. En eind 2020 verscheen de single Hi, een voorproefje op de nieuwe plaat die in 2021 zal verschijnen. Maar eerst komt de band naar Groningen om, zij het met enige vertraging, het dertigjarig jubileum van debuutalbum Southside te vieren.

On April 23, Texas will perform in De Oosterpoort. The show is a postponed celebration of the 30th anniversary of their debut album Southside.

The band from Glasgow already had its breakthrough with the album, back in 1989. I Don’t Want A Lover was their first worldwide hit. In 1997, the album White on Blonde came out. The album was a great success, including five UK Top Ten singles, such as Halo, Black Eyed Boy and Say What You Want.

Website Texas

Join the Facebook event