Terug naar de kust / Saskia Noort

Terug naar de kust / Saskia Noort

Kim Pieters,Cas Jansen e.a.

Terug naar de kust / Saskia Noort

Kim Pieters,Cas Jansen e.a.

  • Maandag 25 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 25 maart 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Boek, film… toneelbewerking!
Na het succes van ‘De Eetclub’ kon een Saskia Noort-vervolg niet uitblijven. Hier is hij dan: ‘Terug naar de kust’. Bijna tien jaar geleden vestigde Saskia Noort direct haar naam met dit bloedstollende debuut. De filmversie, met Linda de Mol in de hoofdrol, was eveneens zeer succesvol en nu is er dan een toneelbewerking, die u op het puntje van uw stoel zal houden.

Vastgebonden en gedrogeerd is Maria overgeleverd aan de wreedheden van haar krankzinnige zus Ans, die met kille discipline een bruut en weerzinwekkend plan uitvoert.

Om te ontsnappen aan doodsbedreigingen vlucht Maria met haar kinderen naar haar zus, op zoek naar rust en veiligheid. Niets is meer wat het lijkt. De
schokkende jeugdherinneringen aan haar gestoorde moeder komen steeds vaker terug en de twijfel aan haar geestelijke gezondheid door haar omgeving neemt toe. Maria’s grootste angst, net zo gestoord te zijn als haar moeder, lijkt werkelijkheid te worden. Doet ze het zichzelf aan? Verbeeld ze het zich of is het werkelijkheid? Kan Maria ontsnappen aan de razernij van haar zus Ans en een eind maken aan deze inktzwarte nachtmerrie?

“Grootste troef is Bouhuijs’ regie, die op een prettige manier afwijkt van een strikt naturalistische benadering”

★★★ De Volkskrant

“… spannend, boeiend en enerverend”

★★★ Noordhollands Dagblad

“Beeld, geluid en spel zijn met zorg uitgewerkt en versterken elkaar in elke scène”

★★★★ Cultuurbewust.nl

“Heden en verleden, waan en werkelijkheid wisselen elkaar vloeiend af op flitsende en volstrekt heldere wijze.”

★★★ Theaterkrant.nl

“…absoluut een aanrader”

★★★★ Blog.persbureau.net

“Het decor, met een veertigtal schemerlampen en vier immense videoschermen, is prachtig.”

★★★★ Algemeen Dagblad

“Heel verstandig van regisseuse Mette Bouhuijs om ervoor te kiezen een eigen draai te geven aan het verhaal van Noort. (…) Wivineke van Groningen zet op een overtuigende manier iemand neer die zo gek is als een deur. Ze weet als een magneet de aandacht naar zich toe te trekken.”

★★★ Dagblad de Limburgerdoor
Marlous Flier

tekst: Saskia Noort • rregie: Mette Bouhuijs • bewerking: Léon van der Sanden • spel: Kim Pieters, Miryanna van Reeden, Cas Jansen, Vincent Croiset en Wivineke van Groningen