Tania Kross

Tania Kross

Bizet - Carmen

Tania Kross

Bizet - Carmen

  • Dinsdag 24 oktober 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 24 oktober 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Liefde en moord in de moeder aller opera’s

Mezzosopraan Tania Kross presenteert haar eigen versie van haar lievelingsopera ‘Carmen’. Het meesterwerk van Georges Bizet werd speciaal voor haar herschreven en opnieuw gearrangeerd door Thijs Borsten. Hij combineert hierbij de schitterende muziek van Bizet met invloeden van de flamenco, de vurige volksmuziek en dans uit de zuidelijke provincies van Spanje, waar ‘Carmen’ zich afspeelt. Zo ontstaat een sprankelende, eigentijdse visie op het stuk, dat Tania Kross op het lijf geschreven is. De zangeres tekent zelf uiteraard voor de titelrol. Ze wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don José. We zien Carlos Denia, een van de beste flamencozangers van Spanje, als toreador Escamillio in deze ‘Krossover’ van klassieke opera en flamenco.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling.

Lees hier een interview met Tania Kross over Carmen.

Tania Kross geeft Carmen terug aan de mensen en vertaalt de opera naar het hier en nu

★★★★ De Volkskrant

zang en spel: Tania Kross (Carmen), Carlos Denia (Escamillo), Francis van Broekhuizen (Micaëla) en Charles Hens (Don José) · muzikale leiding en arrangementen: Thijs Borsten flamencogitaar: Arturo Ramón flamencozang: Erminia Fernandez Cordoba · flamencodans: Irene Alvarez flamencopercussie: Claudio Spieler contrabas: Jasper Somsen · viool: Melissa Ussery · blaasinstrumenten: Werner Janssen · piano: Ernst Munneke en Jan-Paul Grijpink